onsdag 12 oktober 2016

Grodbarn på äventyr - Jag kan jag också av Eleonora Larsson


Originaltitel: Grodbarn på äventyr - Jag kan jag också
Sidor: 32 (Inbunden)
Ålder: 3-6
Recensionsexemplar: Från Vulkan förlag, tack! 
"Grodbarn på äventyr är berättelsen om tre grodbarn som lever lyckliga i en ankdamm. De busar med varandra och leker "Följa John" på alla näckrosbladen. Runt ankdammen finns en skog. Det finns ögon i skogen, som lyser i mörkret. Mamma och pappa groda har sagt att de aldrig får gå ut i skogen själva. "Det är farligt", säger de. En dag bestämmer grodbarnen sig för att ge sig ut i skogen i alla fall. Grodflickan Maja vill också följa med: - Jag kan också, säger hon."
Jag känner att jag måste påpeka det här när jag skriver om barnböcker: jag har inga barn själv och har inte utbildat mig i något som har med barn att göra. Så hur pedagogiska och så böcker är känner jag att jag inte kan uttrycka mig om direkt.

Så jag skriver bara det jag ser och tänker på. Grodbarn på äventyr är en väldigt färggrann bok, jag kan tänka mig att den med sina intensiva färger kan fånga nyfikenheten hos små barn. Bilderna är fulla med liv och berättelsen är lite lagom spännande, det är ju ett äventyr trots allt.

Författaren skriver på bladet med information som följde med boken att hon skrivit den som en hyllning till alla flickor. Hon berättar att när hon växte upp under 60-talet så fick hon inte samma frihet som hennes bror, bara för att hon var flicka. Så grodflickan i boken får mycket utrymme och mod, hon räddar bland annat en av sina bröder vid ett tillfälle.
Här är lite exempel på hur bilderna ser ut. Jag tycker verkligen om färgerna. Och kaninen här ovanför är min favoritbild. Han är alldeles nyvaken och helt underbar i sin morgonrock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar