onsdag 5 oktober 2016

Leonora och Osmo 2 av Helen Johansson


Originaltitel: Leonora och Osmo 2
Sidor: 118 (Inbunden)
Serie: Leonora (del 2)
Ålder: 6-9
Recensionsexemplar: Från författaren, tack!
"Ziggy var bara två veckor gammal när han kom bort från sina föräldrar. Nu vill han flyga till planeten Osmo 2 för att leta efter dem. Klart att Leonora följer med, hon har ju lovat! Att hitta Ziggys föräldrar kommer säkert gå lika snabbt som ett stjärnfall.
Men Osmo 2 är en farlig plats. Marken spricker sönder av ständiga jordbävningar, det finns inga hus och det luktar illa. Samtidigt blir Ziggy alltmer underlig. Uppdraget verkar dömt att misslyckas."
Här har vi ett spännande och roligt rymdäventyr för de lite yngre bokälskarna. Boken är inte så lång och innehåller en del illustrationer, så det blir aldrig för tungt med bara textmassor. Den första delen i serien, Leonora och Glasplaneten, har jag inte läst men det går bra ändå.

Den här boken har ett helt eget äventyr och även om man förstår att karaktärerna känner varandra sedan innan flyter det på bra att läsa. Det händer något hela tiden så det är ingen risk att man blir uttråkad. Har man barn som gillar rymden och utomjordingar är det här en perfekt bok att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar