måndag 29 april 2024

Sången om Akilles av Madeline Miller


Originaltitel: The Song of Achilles
Sidor: 347 (Inbunden)
"Grekland på hjältarnas tid. Patroklos, en tafatt ung prins, tvingas gå i landsflykt och hamnar hos kung Peleus och hans perfekte son Akilles. Deras olikheter till trots växer en innerlig vänskap fram mellan pojkarna, en relation som djupnar till något mer i takt med att de mognar till unga män.

När Helena av Sparta blir bortrövad skickas Akilles i väg till det fjärran Troja för att fullfölja sitt öde. Sliten mellan kärlek och oro över vännen gör Patroklos honom sällskap, utan att ana att allt de håller kärt kommer att sättas på prov under de kommande åren."

 Sången om Akilles är en berättelse om kärleken mellan Akilles och Patroklos och hur de följs åt genom livet och till slut hamnar i kriget mot Troja. Vi får följa de utmaningar och problem de går igenom men även dela en del av deras fina stunder. De försöker lura ödet och undkomma profetior men det visar sig vara ett väldigt svårt spel.

Jag har så klart hört väldigt mycket gott om den här boken. Den har blivit otroligt hyllad och jag tycker också om den. Men jag gillar nog författarens bok Kirke lite mer faktiskt. Jag hade lättare att fastna för henne som karaktär. I den här boken var det först på slutet jag verkligen började känna med Akilles och Patroklos. 

Jag gillade att få ett annat perspektiv på en berättelse jag redan hade lite koll på sen innan och jag tycker att Miller gör ett väldigt bra jobb med att få den levande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar