torsdag 4 april 2024

Inget av det här är sant av Lisa Jewell

 

Originaltitel: None of This is True
Längd: 10 h 37 min
Uppläsare: Maria Lyckow
"När den populära podcast-stjärnan Alix Summer är ute på den lokala puben och firar sin 45-årsdag, träffar hon Josie Fair. Det visar sig att även Josie är ute och firar sin 45-årsdag. När de några dagar senare stöter ihop igen utanför Alix barns skola, berättar Josie att hon lyssnat på Alix podcast och föreslår att hon själv skulle vara ett bra intervjuobjekt. Alix känner sig tveksam till en början, men Josie påstår sig bära på en stark livshistoria och till slut går Alix med på förslaget.

Men snart går det upp för henne att Josie bär på mörka hemligheter, och steg för steg nästlar hon sig in i Alix liv - och in i hennes hem.

Och plötsligt försvinner Josie. Och handlingen i Alix true crime-podcast kretsar nu kring henne själv. Vem är egentligen Josie Fair? Och vad döljer hon?"

 Lisa Jewell är ett lite osäkert kort för mig. Några av hennes böcker har jag verkligen gillat och någon annan har inte alls funkat. Jag hade ändå ganska höga förhoppningar på Inget av det här är sant eftersom handlingen lät riktigt intressant och jag blir alltid extra nyfiken när det finns en podcast inblandad.

Och jag blev inte besviken! Det är en väldigt spännande berättelse där det inte riktigt går att lita på något. Vad är egentligen sant? Alla karaktärer har sina historier och ingen går ihop med vad de andra säger. Det ligger en ganska obehaglig stämning över allt.

Det gör att jag bara vill lyssna vidare för att få veta på vem som talar sanning, vad som egentligen hänt och hur det ska gå. Tyvärr hade jag dålig med lyssningstillfällen ett tag så jag fick vänta lite men så fort jag hade möjlighet startade jag ljudboken. 

Jag är väldigt glad att det här blev en av de böcker från författaren som passade mig perfekt!

2 kommentarer: