onsdag 11 januari 2023

Skymning av Walter Falk

 

Originaltitel: Skymning
Sidor: 219 (Inbunden)
Serie: Höstlovstrilogin (del 1)
Ålder: 9-12
Illustrationer: Reine Rosenberg
"Det är en av höstlovets kallaste kvällar. I Tofstaholms spöklika herrgård har en mörkklädd person brutit sig in genom källarfönstret för att stjäla en väldigt speciell tavla. Tavlan tillhör den unga grevinnan Fiona och är ett arv efter hennes far som just dött under mystiska omständigheter.

Alldeles i närheten har 13-årige Jakob precis stött på sin barndomsvän Hedvig. De har inte setts på två år, sedan den dagen då de slutade prata med varandra. Nu står de där i mörkret som två främlingar.

Samtidigt som Jakob försöker vinna tillbaka Hedvigs vänskap dras de in i en fartfylld jakt på den gåtfulla taveltjuven. Vem kan de egentligen lita på?"

Skymning är en riktig bladvändare som jag tror kan passa perfekt för sin tilltänkta åldersgrupp. Det börjar hända saker direkt och sedan slutar det inte förrän på bokens sista sida. Där märks det att det är första delen i en serie för allt är inte riktigt uppklarat.

Förutom själva mysteriet handlar den mycket om vänskap. Om svek och förlåtelse och hur svårt det kan vara att vara modig i vissa situationer. 

Har man en ung läsare som gillar deckare och mysterier där det händer mycket är det här ett tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar