måndag 9 augusti 2021

Den saknade systern av Lucinda Riley

 

Originaltitel: The Missing Sister
Sidor: 800 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 7)
"De söker över hela världen för att finna henne.

De sex adoptivsystrarna D"Aplièse har alla varit ute på en osannolik resa då de sökt och funnit sina rötter. Men en fråga kvarstår: vem är deras sjunde syster och var finns hon?

De har bara en ledtråd - en bild av en stjärnformad smaragdring. Jakten på den sjunde systern kommer att föra dem över hela världen - från Nya Zeeland till Kanada, England, Frankrike och Irland.

Sakta men säkert avslöjas en historia om kärlek, styrka, svek och uppoffringar som inleddes för nästan 100 år sedan, då andra modiga unga kvinnor riskerade allt för att förändra världen de levde i."

Jag var ganska nervös när jag började läsa Den saknade systern eftersom jag hade hört flera som blivit besvikna efter att ha läst den. Det här är en av mina favoritserier så tanken på att jag kanske inte alls skulle tycka om en del var faktiskt lite jobbig.

Nu kan jag andas ut, jag tyckte den var riktigt bra. Dels är mysteriet med den saknade systern väldigt spännande, dels utspelar den sig till stor del på Irland som är ett land jag alltid känt mig lite extra dragen till. Delarna som utspelar sig i dåtid är lite som att läsa en historielektion men i ett format som gör det lätt och intressant att ta till sig informationen. Det finns så många karaktärer där som gör att jag känner väldigt mycket, både positivt och negativt.

En del situationer i nutidshistorien kändes lite underliga men det var inget som förstörde helhetskänslan för mig. Och när allt börjar knytas ihop kommer jag på mig själv med att nästan stressläsa bara för att jag vill ha svaren på alla frågor! Och om jag nu förstått rätt är en detalj så självklar samtidigt som den gör att jag bara vill veta ännu mer.

Sedan kommer slutet och jag vill skrika av frustration över att behöva vänta till 2023 innan jag får läsa vidare i bok åtta. Hade jag haft den redan nu hade jag bara fortsatt plöja, så gärna vill jag fortsätta i den här världen och till slut se de sista pusselbitarna falla på plats. 

Jag är verkligen glad att jag började läsa den här serien och det kommer bli så tomt efter nästa bok för då är det över på riktigt.

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du inte blev besviken. :) Den är helt klart lite annorlunda än de tidigare. Jag tyckte bäst om den historiska delen och blev alldeles uppslukad av de modiga volontärernas kamp.
    Ja, det blir lång väntan, men det känns väldigt fint att vi faktiskt får en åttonde bok trots att Lucinda inte finns längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med! Den historiska delen var verkligen fascinerande. Hade kunnat läsa hur mycket som helst om det tror jag :). Nu är jag så pepp på att få veta hur allt ska förklaras med tanke på vad som avslöjades i slutet. Det är verkligen fint att vi ändå får en till del! Så bra att de kunde lösa det med att hennes son skriver den.

      Radera