onsdag 25 augusti 2021

Bättre dö än illa fäkta av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Bättre dö än illa fäkta
Längd: 6 h 39 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 4)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Stiltje är inte ett naturligt tillstånd för den energiska Katarina Zapp, privatdetektiv. Så när uppdragen sinar tvingas hon och pensionärsgrannen Greta patrullera Luleås gator i ett fruktlöst sökande efter brottslighet. Men så dyker räddningen i tristessen plötsligt upp på närmare håll. Grannarnas dotter blir misstänkt för mord efter att en trumpen butikschef, tillika fäktningsmästare, hittas död. Katarina ställs inför en utmaning som anstår Luleås bästa - och enda - detektiv, och hon gör allt för att knäcka gåtan före polisen. Dessutom har hon det vinnande vapnet: en oändligt omfattande erfarenhet av detektivromaner."

Jahapp, vad ska jag nu lyssna på då? Bättre dö än illa fäkta är den fjärde boken om Katarina, Greta och Luleås enda detektivbyrå. Och för tillfället finns det inga fler böcker ute men jag hoppas verkligen det dyker upp!

En sak jag tänkt på medan jag lyssnat på de här böckerna är att jag uppskattar att det faktiskt finns andra brott än mord. Det har varit försvunna katter och drottningar, skumma grannar och pengafiffel. I den här är det däremot ett mord som ska lösas, och det blir inte lättare när väldigt många tycks ogilla mordoffret. Sanningen hittas på ett oväntat ställe och jag blir nästan lika upprörd som Katarina! 

Jag vet att jag upprepar mig men det är bara så att känslan jag får av de här böckerna är glädje. De är mysiga att lyssna på, jag går runt och ler för mig själv och skrattar högt ibland. Jag gillar karaktärerna och det är härligt att få hänga med Katarina och Greta när de åker runt i Luleå och löser de olika fallen.

2 kommentarer:

  1. Det låter som att jag borde testa på den här serien :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör gärna det! Hoppas du kommer tycka om den :)

      Radera