torsdag 19 augusti 2021

Mord och gröna skogar av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Mord och gröna skogar
Längd: 7 h 1 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 3)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Katarina Zapp, Luleås mest excentriska och i och för sig enda privatdetektiv, har alltid gillat att stå i händelsernas centrum. Men när hon anlitas för att lösa ett hundra år gammalt mord samtidigt som drottningen av Sverige försvinner vid ett besök på det lokala caféet känner till och med Katarina att det är en smula turbulent.

Insatserna ökar dessutom när hennes gode vän och uddens främsta hippie blir huvudmisstänkt för försvinnandet. Och som om det inte vore nog ber bästa vännen Greta henne om hjälp med att mörka ett mord!"

Serien om Katarina och hennes detektivbyrå fortsätter att charma mig och glädja mitt hjärta. 

I den tredje delen får Katarina och Greta verkligen fullt upp. Kan ni tänka er, drottningen försvinner i Luleå! Hur ska de lyckas lösa det stora fallet? Dessutom har Greta gjort något hon inte vill att någon ska få reda på så Katarina måste hjälpa henne också. Det kan inte vara lätt att vara den enda detektivbyrån i stan. När fallen väl börjar rulla in hinner hon knappt andas.

Det är fortfarande roligt samtidigt som det sticker till i bröstkorgen när ämnen som ensamma, äldre människor tas upp. Då hinner jag faktiskt med att bli arg också. Jag har dragit ut på lyssningen för att boken inte skulle ta slut för snabbt. När jag väl börjar lyssna är det lätt att bara låta den spela alla lediga stunder och då räcker den inte länge.

Jag älskar relationen mellan Katarina och Greta. Den är så varm och fin, som läsare kan jag verkligen känna hur mycket de betyder för varandra. Deras munhuggande får mig ofta att le för mig själv. Jag säger det igen, alla borde ha en egen Greta.

Den här serien gör mig genuint glad och jag ser fram emot att lyssna vidare!

6 kommentarer: