tisdag 26 april 2016

Jag ger upp


Jag började läsa Sthlm delete i söndags. Och söndag kväll insåg jag att det inte funkade. Jag ger upp den. Det är så många som tycker om hans böcker men min gissning var rätt, det är ingenting för mig. Först och främst är det ett språk jag har problem med, jag blir av någon anledning så ointresserad när det är mycket slang och liknande i texten. När det är ett "tufft" språk eller vad man ska säga. Jag hoppas ni förstår hur jag menar även om jag inte hittar ett bra ord för det.

Och det gör i sin tur att jag inte kommer nog djupt in i berättelsen för att känna något för karaktärerna. Vanligtvis har jag jättesvårt att lägga undan en bok även om jag inte gillar den, men nu tänker jag faktiskt göra ett undantag. Jag har så många böcker som väntar på att bli lästa, jag vill lägga min tid på att hitta någon jag tycker om!

22 kommentarer:

 1. Så där är det ibland. Det finns böcker som man bara inte kommer in i och då är det lika bra att lägga undan dem.
  Jag har läst Snabba cash och Livet deluxe av Lapidus och det var hans språk som jag hade svårast för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis :) Det finns ju så många böcker man vill hinna med!

   Radera
 2. Vad bra att kunna sätta stopp när det känns så :) Jag började faktiskt på Snabba cash för några år sen, men den blev inte heller färdigläst, kanske för att jag inte riktigt kom in i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något jag behöver träna på :p.

   Radera
 3. Förstår vad du menar! jag läste snabba cash för några månader sedan! Det var inte direkt något för mig, fick tvinga mig själv att läsa klart den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligtvis hade jag också tvingat mig igenom den, det är så jag brukar göra. Men måste börja träna på att lägga undan böcker när jag inte njuter av läsningen!

   Radera
 4. Tycker det är bra att du ger upp. jag är som du. Har också svårt att lägga ifrån mig böcker jag börjat på när jag inte gillar dem. men det är lika bra att göra. Ingen idé att plåga sig. ^^ Det finns så mycket bra böcker för en där ute :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag har ju löjligt många olästa som väntar på mig. Bättre att ge någon ny en chans istället :)

   Radera
 5. Vad tråkigt. Om man klarar språket så är hans böcker väldigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att han är bra på det han gör, det passar bara inte mig :)

   Radera
 6. Jag har också svårt för "tufft" språk, slang, förortssnack och tonårsjargong. Har inte läst något alls av Lapidus men mitt äldsta barn tyckte om Snabba cash som de fick läsa i skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det funkar verkligen inte för mig! Han är ju säkert bra om man kan med det språket.

   Radera
 7. Håller delvis med! Läste första boken i den här serien, VIP-rummet, och nja, inget för mig. Jag har dock Snabba Cash-trilogin i hyllan oläst men får se när jag ger mig på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit stensäker på att just Snabba Cash-trilogin inte är något för mig. Men hade mer hopp om den här nya, så det var trist att det inte funkade!

   Radera
 8. Den boken har jag också börjat på en gång men gav upp.

  SvaraRadera
 9. Började en gång på VIP-rummet. Efter 50 sidor gav jag upp. Av precis samma anledning. Så vi tycker visst helt lika i det här fallet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är ju säkert bra berättelser om man klarar språket :P. Skönt att jag inte är ensam! :P

   Radera
 10. Så besvärligt när man måste lägga ifrån sig någon bok, men ja, man ska absolut bara läsa det man känner för, livet är för kort med för många böcker ;) Det sved otroligt när jag lade ifrån mig Rick Riordans jäteomtyckta bok om Magnus Chase. Älskade omslaget, allt lät lovande men nä, vi klickade inte :( då blir man nästan lite ledsen, men jag gav halva boken en chans före jag gav upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju trist när det inte funkar! Speciellt när det verkar vara en omtyckt bok. Men det är tur det finns många andra som man gillar istället. Man kan ju inte tycka om allt :)

   Radera
 11. Lapidus språk är mer eller mindre kopierat från amerikanske noir-författaren James Ellroy, men han ska iallafall ha beröm för att själv har erkänt det i intervjuer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte! :) Men då kan jag i alla fall komma ihåg att James Ellroy antagligen inte heller är något för mig :p

   Radera