tisdag 19 april 2016

Handen på hjärtat


Jag såg den här inne hos Sagan om Sagorna igår och tyckte den var lite rolig, lite annorlunda! Klickar ni på hennes bloggnamn kommer ni direkt till hennes inlägg!

1.Vilken bok inte bara ogillar du, utan är arg på eller blir orimligt provocerad av? 
Box 21 av Roslund & Hellström. Den gjorde mig så jäkla förbannad när jag läste den att jag vägrar läsa något mer av författarna. Det låter säkert jättelöjligt men så är det. Tanken med boken är säkert att man ska bli arg också, men nej, jag fortsätter min vägran.

2. Vilken författare har du dömt ut utan att ha läst? 
Hm..Jan Guillou. Jag har lite svårt för honom som person och har därför blundat för hans böcker. Men jag ska bättra mig! Jag har Brobyggarna i bokhyllan som väntar på att bli läst.

3. Vilka böcker säger du att du har läst fastän du inte gjort det? 
Alltså nej, inga. Jag har nog aldrig låtsas läsa en bok jag inte läst.

4. Pest eller kolera: En av dessa serier ska bli obligatorisk läsning för alla i hela världen – du har makten att bestämma vilken. Du får inte säga ingen. Motivera ditt val. Alternativen är: Twilight och The Mortal Instruments.
Gah svårt ju. Jag har läst hela Twilight men bara första delen ur The Mortal Instruments. Tyckte om båda när jag läste dem men skulle antagligen inte gilla dem lika mycket nu. Äh jag kör på The Mortal Instruments, då är det fortfarande en del ny läsning för mig i alla fall. Japp, egoistiska skäl!

5. Hur många olästa recex har du?
Helt olästa, ett. Sedan har jag två som jag håller på att läsa. Så jag är väldigt nöjd med min recex hög just nu! Enda anledningen att jag en liten hög överhuvudtaget är för att det gick en vecka där med förkylning då jag inte orkade läsa alls.

6. Hur många böcker har du i bokhyllan som du tror att du – HANDEN PÅ HJÄRTAT, GLÖM INTE DET! – aldrig kommer läsa?
Som jag kommer på just nu, kanske 3-4 stycken som jag känner så för. Det är böcker jag kidnappat ur en låda med böcker som syrran fick. Äldre böcker som jag aldrig hört talas om men de lät intressanta/roliga. Så de fick bo här, kanske läser jag dem, kanske inte.

7. Vad har du för litterära pet peeves?
Irriterande, onödiga kärlekstrianglar kanske kan räknas som det. I vissa fall är jag okej med det när jag läser, men oftast är det mest irriterande.

8. Finns det något som gör att du inte ger en blogg en chans?
Gud vad svårt...Det skulle väl vara i så fall om bakgrunden och texten skär sig så mycket i färg att det blir jobbigt att läsa.

9. Vilken typ av blogginlägg markerar du som lästa i Bloglovin utan att kolla två gånger på?
Haha jag använder inte ens Bloglovin av någon anledning. Vet inte varför. Men när jag går in på bloggar så brukar jag skippa att läsa En smakebit på söndag, det är bara inget jag fastnar för. 

10. När vill du skriva arga kommentarer till folk?
Hm..tror inte jag har känt det någon gång. Särskrivningar och så kan störa mig lite men jag brukar inte fastna vid det utan läser bara vidare. 

12 kommentarer:

 1. Men hallå Bloglovin är dope ju?! Kul att du gjorde i alla fall! Och skönt att jag inte är den enda som inte gillar En smakebit på söndag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja alltså jag vet inte varför jag aldrig börjat använda det, jag har bloggar sparade i en mapp i favoriter :p. Gamla vanor sitter i hårt antar jag :P

   Radera
 2. Fastnar inte heller alls för En samkebit på söndag - men andras inkägg får ju SJUKT mycket kommentarer så måste ju vara många andra som gör det :P
  Och what vad bra jobbat att bara ha ett endaste oläst rec-ex!?! Jag har ALLDELES för många, borde verkligen försöka sluta fråga efter så många ... jag vet ju liksom att jag alltid ändå kommer hitta något bra på biblioteket. Hur jag än försöker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det verkar vara populärt men jag har aldrig fastnat för att läsa dem. Tur att man inte är helt ensam i alla fall :p.
   Jag försöker alltid putta upp recexen högst upp på läslistan och verkligen inte samla på mig en stor hög :P Det skulle stressa mig alldeles för mycket.

   Radera
 3. Samma här, läser ganska sällan En Smakebit på söndag, bara om det är något jag sedan innan är lite sugen på att läsa.
  Kul enkät!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att vi är några stycken i alla fall som hoppar över just de inläggen :P

   Radera
 4. Vilka roliga frågor och bra svar!

  SvaraRadera
 5. Har varit med på En smakebit på söndag en del, men börjar faktiskt tröttna lite. Har märkt att det blir alltmer sporadiskt. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar ju vara jättepopulärt :P Vet inte varför jag inte fastnat.

   Radera
 6. Roslund & Hellström som är så bra ;) Just Box 21 gjorde mig också väldigt arg, om jag inte minns helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha den borde göra alla arga känner jag! :P

   Radera