torsdag 21 april 2016

Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall


Originaltitel: Fjärilarnas stad
Sidor: 237 (Häftad) 
Recensionsexemplar: Från Affront förlag, tusen tack!
"Är du rik, vacker och samvetslös? Välkommen till Fjärilarnas stad.
Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. en natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix.
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.
Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?"
Det här är en bok jag verkligen tyckte om! Den är snabbläst, fartfylld och intressant. Här möter vi rika, fattiga, människor och AAI (Avancerad Artificiell Intelligens), makthungriga politiker och mitt i allt detta - Vega och Fenix. Två ungdomar som tänker lite annorlunda, som hoppas på ett samhälle där Fjärilarna (de som bor i staden) och Myrorna (de som bor utanför) kan leva närmare varandra, vara jämställda.

Vega är en tuff och modig tjej som inte tvekar att säga vad hon tycker. Hon går sin egen väg även när den är svår och farlig. Fenix växer upp med pressen att gå i sin farbrors fotspår, att bli politiker, men egentligen är det musiken hans hjärta brinner för. Tillsammans blir de indragna i ett spännande äventyr där de ställs inför frågor om vilka de egentligen är.

Kapitlen hoppar mellan Vegas och Fenix synpunkt, men det står tydligt vem det gäller så det blir aldrig förvirrande att läsa. De är dessutom korta och gör så att jag hela tiden tänker "men bara ett kapitel till" och vips så är boken utläst. Det finns spänning, humor, kärlek och vänskap i en väl kombinerad mix.

Jag hade faktiskt gärna sett att den var längre än sina 234 sidor, för att kunna gå ännu djupare in i den här världen och alla dess karaktärer! Jag vill veta mer och det blev lite tomt när sidorna tog slut.
Så för att summera allt: jag tycker väldigt mycket om den och rekommenderar den till alla som vill ha en snabbläst, spännande upplevelse.

10 kommentarer:

 1. Tyckte också Fjärilarnas stad var bra! Var väldigt förtjust i den värld som Remvall skapade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också gillade den! :)

   Radera
 2. Gillar omslaget på den här boken väldigt mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag brukar vara skeptisk när det är människor på omslag men den här är faktiskt riktigt snygg :)

   Radera
 3. Jag gillade både omslaget och innehållet :) Men håller med, man hade velat läsa mer, få mer information osv. Men kanske det kommer en del 2 om vi har tur :)

  SvaraRadera
 4. Alltså, jag blir bara mer och mer säker på att jag vill läsa den här!

  SvaraRadera
 5. Jag blir så nyfiken på denna, den verkar intressant. Och så ser den fin ut. Men det här med att den upplevs för kort, det blir ju jobbigt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är både fin utvändigt och intressant invändigt :D

   Radera