måndag 26 januari 2015

Träningen som blir av: Få ihop träningspusslet i vardagen av Denise Rudberg


Sidor: 116 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Lind&CO, tusen tack!
"Träningen som blir av är boken för dig som vill träna och komma i form, eftersom du vet att du mår så mycket bättre då, men som oftast tänker "allt eller inget", vilket större delen av året innebär det senare.
Denise Rudberg har efter många år äntligen hittat tillbaka till en träning som känns både lustfylld och naturlig. Här delar hon med sig av sina bästa övningar styrketräning som du kan göra hemma, på gymmet eller ute i naturen och som kroppen svarar effektivt på efter några veckor. Hon ger också förslag på intervallträning för bättre kondition, tips på hur du smyger in motionen i din vardag, och hur du kan träna tillsammans med dina barn och vänner. Samt en mängd pepp och inspiration!"
Ja, det här är ju ett litet annorlunda recensionsexemplar, eller hur? Det är ett jag efterfrågade, då jag aldrig tidigare läst en träningsbok och faktiskt tyckt att de verkar ganska tråkiga. Men av någon anledning fastnade för Rudbergs när jag såg beskrivningen av den.
För jag gillar att träna, jag gillar att känna att kroppen jobbat men jag kommer aldrig bli den där som kör stenhårda pass på gymmet. Det är helt enkelt inte min grej, jag tränar hellre hemma. Så den här boken gjorde mig nyfiken och jag tänkte att den kanske kunde vara något att hämta inspiration ifrån.

Och det är den, den är riktigt bra och lättläst. Här är det inga predikningar om att man borde komma iväg till gymmet flera gånger i veckan för att det ska duga, utan det är tips på saker man kan göra hemma, eller ute på en promenad. Både styrketräning, kondition och övningar för att stretcha efteråt. Jag får även lite musiktips på Rudbergs bästa träningslåtar som hon gillar att ha på hög volym när hon kör sina pass.
Hon delar med sig av sin träningsdagbok för en vecka, så jag som läsare får se hur olika dagarna och träningen kan se ut beroende på hur livet runt omkring är. Det är otroligt jordnära och roligt skrivet, så det blir aldrig en tung läsning. Dessutom blandas det upp med en del fina foton.

Bland fotona finns också de som visar olika övningar man kan göra, med tillhörande text som på ett bra sätt förklarar hur det går till och vilka delar av kroppen som tränas.


Så är du ute efter en lättläst och inspirerande träningsbok kan jag verkligen rekommendera den. Jag som tidigare undvikit just den här typen av böcker fastnade verkligen och blev till och med inspirerad nog att beställa hem en pilatesboll. Den väntar jag nu med spänning på så jag kan lägga till de övningarna till min egen träning.

2 kommentarer:

  1. Jag har den också hemma! Mer peppande än alla andra träningsböcker tycker jag. Det är nog den första boken jag inte får ångest över haha :)

    SvaraRadera