tisdag 6 januari 2015

Ett väldigt stort tack

För en vecka sedan nu gjorde jag min sista dag på arbetsträningen på Akademibokhandeln. AF säger tyvärr nej till förlängning av det så det är bara att göra som de säger.
Men, det här är inget klagoinlägg. Det är istället ett otroligt stort och varmt tack till alla som jobbar där och som jag haft glädjen att få umgås med den här tiden.

Tusen, tusen tack för att ni gav mig chansen att få utvecklas och växa i en miljö som passar mig så perfekt. Med böcker och folk som tycker om böcker överallt. Nästan alla i min närhet sa "Ja det går ju inte att hitta en mer lämplig plats för dig i alla fall" när jag berättade vart jag skulle få vara.
Att det har varit de mest lärorika och roligaste 14 månaderna jag har varit med om kan jag lätt säga utan att överdriva.

Tack för att ni har haft tålamod när ni lärt ut saker, att ni hela tiden lyckats introducerat nya uppgifter utan att få det att kännas överväldigande, att ni hjälpt mig rätta de saker jag gjort fel utan att få det att kännas jobbigt, och att ni snabbt gjorde det väldigt lätt att känna sig som en i gruppen. Något som jag annars har svårt med när det gäller nya platser och människor.

Jag känner själv att jag har hunnit växa en hel del på den här tiden, jag hoppas att det har märkts utåt också. Hade någon frågat mig för något år sedan om jag kunde stå i kassan i en affär hade jag antagligen fått panik av bara tanken, hade någon frågat om jag kunde stå i kassan under julrushen hade jag nog suttit och hyperventilerat i ett hörn.

Och nu, när jag faktiskt stått i kassan både under lugna dagar och dagar med en kö som ringlar sig genom halva affären, så vill jag mest att ni ska veta att ni är en stor orsak till att jag faktiskt klarade av det.

Något av det som betytt otroligt mycket för mig, som kanske verkar som en liten sak, är när ni kommit och frågat om boktips, eller skickat vidare en kund till mig för att få tips. Varje gång har det gjort så mitt självförtroende vuxit ett snäpp och gjort så att jag känt att det i alla fall finns något jag kan, något jag är bra på. Något som den otroligt kritiska delen av mig själv faktiskt inte kunnat hugga ner på och förvrida till något negativt.

Så, jag hoppas att det märkts hur mycket jag har trivts, både för er och kunderna. Jag har verkligen haft roligt varje dag och lärt mig så mycket. Ni är ett toppengäng!

Nu är det här inte heller menat som ett "tack-så-mycket-för-den-här-tiden-nu-ses-vi-aldrig-igen-inlägg", jag kommer hoppa in lite då och då och slösa pengar (bokrean snart!), och behövs det någon som jobbar extra vet ni att jag med glädje hjälper till.
Det här är mer ett "jag-kan-inte-säga-sånt-här-öga-mot-öga-utan-att-börja-gråta-så-jag-skriver-det-istället-inlägg".

Nu har jag gett er en liten novell att läsa så jag ska sluta innan det blir en hel bok!

9 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter att du utvecklats så mycket och visst är det fantastiskt att det finns människor och platser som kan bygga upp en så. Har själv arbetstränat för ett par år sen och hade lika bra ställe som du verkar ha haft! Jättetråkigt att du inte få fortsätta men förhoppningsvis kanske du hittar ett annat jobb som är lika bra! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är otroligt vad rätt omgivning och människor kan göra! :)

   Radera
 2. Låter som om de verkligen lyckats matcha plats åt dig. Jag hoppas för din skull att du hittar ett arbete där du kan utvecklas och bli kvar och även få lön, i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde dom verkligen, fick hjälp av Iris hadar att hitta plats och det blev fullträff! :). Tusen tack, det hoppas jag också!

   Radera
 3. Så fint skrivet! Hoppas, och tror, att praktiktiden kommer att bli en språngbräda för dig till nästa bra steg.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter. Jag har själv haft chansen att ha en sådan fin arbetsträningsplats, en som ger en självförtroende och får en att utvecklas. Riktigt bra gjort av dig! Lycka till nu med allt i framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är guld värt när man hittar en sån plats :). Tusen tack!

   Radera
 5. Vad fint du skriver. Det verkar verkligen som att du fick vara på helt rätt plats för dig. Hoppas du får komma tillbaka dit, eller att du hittar en annan plats som du trivs lika bra på :)

  SvaraRadera