lördag 3 januari 2015

Projekt Rosie av Graeme Simsion


Originaltitel: The Rosie Project
Sidor: 319 (Inbunden)
"Don Tillman är 39 år och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han har aldrig passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt Fru - ett frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma för sent eller rubba hans inrutade liv.
Rosie Jarman gör allt detta. Hon är spontan, smart och snygg, och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Ju mer Don engagerar sig i Rosies liv, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Han lär sig också de mest oväntade saker, som varför örsnibbslängden inte styrt vårt partnerval, varför han aldrig har varit på en andra dejt och varför glass smakar annorlunda i New York."
Åh det här är en charmig bok. Har ni sett Big Bang Theory med Sheldon? Don är nämligen lite som en Sheldon fast i bokform. De har många likheter och det var nog en stor anledning till att jag gillade boken. Jag är nämligen ganska fast i tv-serien och Sheldon är en stor anledning.

Don är så galet ute i sociala sammanhang och tänker så annorlunda mot vad jag själv gör och det är en intressant synvinkel att läsa ur. Hans tankar om hur han ska träffa den perfekta och alla krav han har på hur det måste vara för att det ska funka är helgalna, men det är galet på ett varmt och charmigt sätt.

Och det är en otroligt fin resa han gör efter att han träffar Rosie. En resa han gör utan att egentligen förstå det själv. För han är så fast besluten att gå efter sitt frågeformulär att han inte ens inser att han kanske kan bli kär i någon som inte alls passar in i det.

En väldigt charmig berättelse som man kan plocka upp om man behöver något lite lättare och roligare att läsa.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om Projekt Rosie :) Ibland tyckte jag att det liknande dels Big Bang Theory, men också I rymden finns inga känslor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I rymden finns inga känslor har jag inte hört talas om, måste kolla upp! :)

   Radera
 2. Tyckte verkligen om den här boken, så charmig och mysig =)

  SvaraRadera