tisdag 10 juni 2014

Nattens cirkus av Erin Morgenstern


Originaltitel: The Night Circus
Sidor: 421 (Inbunden)

"Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Och den svarta skylten med vita, målade bokstäver som hänger på grindarna, den som bär texten:
Öppnar vid mörkrets inbrott. Stänger i gryningen.
Välkommen till Le Cirque des Reves - en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen.
Bakom kulisserna pågår en kraftmätningen mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att spela ett spel där de måste använda fantasins och viljans krafter för att överträffa varandra."
Äntligen har jag också läst Nattens cirkus. Och jag älskar den! Det här var precis så speciellt som jag hoppades att det skulle vara. Jag vill också få gå runt bland alla underliga tält och träffa alla karaktärer som huserar där. Vissa kapitel gör så att jag som läser får känna att jag är där, att jag går in i vissa tält och får uppleva det, och det gjorde hela läsningen otroligt speciell.

Det finns personligheter jag verkligen gillar och andra jag bara vill ge en smäll. Men de flesta verkar vara så varma och fina människor som jag var glad över att få lära känna via sidorna. Huvudkaraktärerna, Celia och Marco fastnar jag för direkt. Och deras fantasi i den tävling de är i mot varandra, wow, jag vill också få ta del av det de skapar!

Jag vet ärligt talat inte hur jag ska beskriva den mer utan att få med "jag älskar det!" ungefär tio gånger i varje stycke. Vill ni läsa något som är fängslande skrivet med magi, otroliga miljöer, intressanta karaktärer och samtidigt lite kärlek inblandat i det? Läst Nattens cirkus.

Nej vet ni vad, läs den även om ni tror att ni inte är ute efter det! Bara läs den.

14 kommentarer:

 1. Ha ha, förstår precis vad du menar! Det är svårt att beskriva denna bok för den är helt enkelt bara magisk. Älskade den jag också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen svårt att sätta ord på det! :)

   Radera
 2. Jag förstår din känsla! Jag hade med svårt att få fram något vettigt kring denna bok, då den är så ljuvlig och så himla fantastiskt fin! Man vill helst att alla ska läsa den omedelbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa och samtidigt är man lite nervös, för tänk om alla andra inte ser den på samma sätt!

   Radera
 3. Har denna på min önskelista. Får nog ta och skaffa den snart.

  SvaraRadera
 4. Den står ju här och ropar lockande, men jag ignorerar den fortfarande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den när du väl tar tag i den! :)

   Radera
 5. Den står i min bokhylla och bara väntar på mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den när det blir den bokens tur! :)

   Radera
 6. Vann denna i en tävling för ett tag sen så den står och väntar i hyllan. Åkte upp lite i kön nu känns det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att det kunde få dig att bli mer nyfiken på den! :)

   Radera