måndag 30 juni 2014

Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusma


Sidor: 313 (Inbunden)
"11 juli 1897. Ingenjör Andrées polarexpedition lyfter i en vätgasballong, på väg mot Nordpolen. Trettiotre år senare hittas resterna av deras sista läger på en öde glaciärö. I de tättskrivna dagböckerna kan man läsa hur de, efter bara några dagars luftfärd, blivit tvungna att nödlanda på packisen och hur de i månader försöker ta sig tillbaka till fast mark. Tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm. När de stiger iland på Vitön upphör plötsligt alla anteckningar. 
I snart hundra år har polarforskare, journalister och läkare försökt lösa gåtan. Vad hände egentligen på ön? Varför dog de tre expeditionsmedlemmarna, trots att de hade stora mängder proviant, varma kläder, lådvis med ammunition och tre fungerande gevär?"
Så för någon dag sedan satt jag och funderade på vilken bok jag skulle läsa, som en del kanske såg om ni följer mig på Instagram, jag fick förslag där och även på min privata facebook. Det stod mellan Expeditionen och Doctor Sleep. Till slut tog jag upp Expeditionen, och tänkte egentligen bara titta på första sidan lite för att få en känsla för boken..sen hade 109 sidor till på något underligt sätt flugit förbi!

Wow så bra! Jag är lite ledsen att jag har läst den nu, för nu kan jag aldrig läsa den för första gången igen. Samtidigt som jag så klart är glad att jag äntligen läste den. Vadå förvirrande?
Det här är så otroligt intressant hela vägen igenom! Jag älskar sånt här! Ouppklarade dödsfall, lite gåtor om vad som hände, få se och ta del av gamla foton och dagboksanteckningar. Jag känner mig lika besatt under läsandet som Bea Uusma verkar ha varit under sitt letande efter svar. Jag vill också veta!

Jag känner igen det där drivet hon har, jag brukar också fastna för vissa händelser som hon gjort. Inte på samma nivå men grundkänslan är där. I mellanstadiet var det till exempel om Titanic, jag ville veta allt om passagerarna och deras liv och varför det gick som det gick. Och att få uppleva lite av den känslan igen när jag läste den här boken igen, var otroligt! Jag vill läsa mer om det, jag vill veta mer.

Nu vet jag att väldigt många redan har läst den här boken, men har ni inte det, så gör det!

8 kommentarer:

 1. Denna vill jag verkligen läsa snart!

  SvaraRadera
 2. Väntar otåligt på att den ska komma på pocket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den när du får tag på den! :)

   Radera
 3. Jaa, den är så bra! (Har inte läst ut den, men ska.)

  SvaraRadera
 4. Håller med om att den är så bra!

  SvaraRadera