måndag 23 juni 2014

Livet efter dig av Jojo Moyes


Originaltitel: Me before you
Sidor: 397 (Pocket)
"Lou Clark och WIll Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motocykelolycka tog ifrån honom alltsammans.
När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat och hon behöver verkligen pengarna.
Will har bestämt sig för att hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.
Ingen av dem vet att de kommer förändra varandra för alltid."
Det här är ju en sådan bok som jag hört så mycket om. Och som alla talar varmt om. Så det var väl dags att jag också läste den. Och läste gjorde jag verkligen, jag påbörjade den samma dag som jag läste ut Någon annanstans, och hann med att läsa ut den här också några timmar senare.

Den grep verkligen tag i mig och jag var tvungen att få veta hur det skulle gå. Jag satt och log lite åt karaktärerna ibland, för de har en del roligt tillsammans, och sen kunde jag sitta och gråta som en tok. Det var verkligen en bergochdalbana av känslor jag fick ta mig igenom.

Jag tycker det är lite svårt att skriva mer om den utan att avslöja för mycket. Så jag lämnar det så här, den berörde mig otroligt mycket och jag får hänga på alla som hyllat den tidigare. Den är verkligen läsvärd!

8 kommentarer:

 1. Denna skall jag försöka hinna läsa ganska snart. Den verkar otroligt bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den! Hoppas du gillar den :)

   Radera
 2. Jag har den i min sommarläshög. Även Sophies historia står i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog försöka läsa mer av henne så Sophies historia hittar säkert hit hem också :)

   Radera
 3. Den boken grep tag i mig också. Och hängde kvar i flera dagar.

  SvaraRadera
 4. Ja, det var en bok som man inte gärna ville lägga ifrån sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte! Hoppas hennes andra böcker är lika bra :)

   Radera