måndag 24 juni 2013

Smaragdernas bok av John Stephens


Originaltitel: The Emerald Atlas 
Sidor: 352

"En snöig vinternatt jagas tre små barn bort från sitt hem och sina föräldrar av skoningslösa mörka krafter. Tio år senare vet syskonen Kate, Michael och Emma fortfarande inte var deras föräldrar är eller varför familjen splittrades. 
Kate, Michael och Emma skickas för att bo hos den mystiske doktor Pym i hans stora, förfallna hus. I ett gömt rum hittar de en egendomlig bok med blanka sidor. De kastas genom tid och rum in i ett hissnande äventyr. De möter den iskallt vackra, ondskefulla grevinnan och hennes armé av själlösa monster. Med list och hot har hon fångat byns alla barn. En vild flykt från blodtörstiga vargar för syskonen djupt ner i underjorden, till dvärgarnas rike. Ska syskonen lyckas rädda barnen? Kommer de någonsin hitta hem till sin egen tid igen?"
Den här boken köpte jag som julklapp till min systerson för något år sedan, och ända sedan dess har jag varit nyfiken på den själv. Så när jag såg att Nilmas bokhylla sålde den och andra boken i serien kunde jag inte hålla mig!

Det var underhållande läsning, trots att den riktas mot lite yngre publik än mig. Men jag uppskattade den ändå mycket! Vissa val och som syskonen gjorde störde mig ganska ordentligt men det var inget som förstörde läsningen.

Det var lättläst och spännande, precis det jag behövde just då. Och det ska bli spännande att fortsätta med andra boken lite längre fram!

Ni får ursäkta att det blir väldigt kort, jag blev attackerad av en förkylning natten till igår och har legat och sovit nästan hela dagen idag. Förhoppningsvis är den inte långvarig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar