måndag 24 april 2023

De sista flickorna av Riley Sager

 

Originaltitel: Final Girls
Längd: 10 h 27 min
Uppläsare: Bianca Cruzeiro
"Först var de tre.

Media kallar dem De sista flickorna - Quincy, Sam, Lisa - den ökända gruppering som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre skilda, skräckfilmsliknande massmord, förenade av det trauma de gått igenom. 
Sen var de två. 
Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oannonserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem? Ska det sluta med att bara en av dem är kvar? En sak vet Quincy: Det är hon som står på tur att bli nästa offer."

Egentligen hade jag inga planer på att lyssna på De sista flickorna, trots att jag läst andra böcker av författaren som jag tyckt väldigt bra om. Men så lyssnade min chef på den och pratade om hur bra och spännande den var och jag blev nyfiken.

Det är jag glad för! Det här var, precis som hon sa, riktigt spännande. Jag litar inte på någon av karaktärerna. Alla kan vara skyldiga till precis vad som helst. Det gör att jag aldrig vet var berättelsen kommer att ta vägen och det går inte att förutse något. 

Jag längtade tillbaka till lyssningen under stunderna då jag var tvungen att pausa. Jag ville få svar! Vem var skyldig till vad? Var någon ens helt oskyldig? Sträckläsnings/lyssningsvarning på den här!

2 kommentarer:

  1. Detta är den enda boken jag läst av Sager, men nästan direkt efter att jag hade läst ut den köpte jag ett par till 🙂

    SvaraRadera