måndag 10 januari 2022

Evvie Drake börjar om av Linda Holmes

 

Originaltitel: Evvie Drake Starts Over
Sidor: 322 (Inbunden)
"I en sömnig kuststad i Maine bor den unga nyblivna änkan Evvie Drake ensam i sitt smärtsamt tomma, stora hus. Det har gått ett år sedan hennes make Tim dog i en bilolycka och Evvie lämnar knappt huset. Alla i staden tror att det är sorgen som får henne att stanna hemma och Evvie avslöjar inte sanningen, inte ens för sin bästa vän Andy.

Samtidigt i New York kämpar Dean Tenney, tidigare professionell basebollspelare och Andys barndomsvän, med varje idrottares värsta mardröm: han kan inte längre leverera på planen och han vet inte varför. Så när en mediestorm blåser upp och Andy erbjuder Dean att komma till Maine, verkar det som den perfekta tillflyktsorten.

När Dean flyttar in i en lägenhet i Evvies hus ingår de en pakt: Dean frågar inte om Evvies man och Evvie frågar inte om Deans bekymmer. Regler har dock den lustiga benägenheten att brytas, och det som började som en oväntad vänskap övergår snart i något mer. Men för att gå vidare måste de båda göra upp med sitt förflutna och avslöja hemligheterna de burit på så länge."

Evvie Drake börjar om var en perfekt bok att starta året med. Den är lättsmält, charmig och tar ändå upp lite allvarligare ämnen. Bland annat psykisk misshandel i ett förhållande, något jag inte var riktigt beredd på. Men det gjorde så att Evvie blev väldigt lätt att relatera till.

Evvie och Dean är två intressanta karaktärer. De känns väldigt levande och har båda sina positiva och negativa sidor. Ingen är perfekt. Samtidigt blir det inte en massa onödiga konflikter och drama på grund av missar i kommunikationen som det ofta kan bli i den här typen av böcker. Det är sånt som kan få mig att bli trött och irriterad; när allt hade löst sig direkt om karaktärerna bara hade pratat med varandra. Så jag blev väldigt glad när jag inte upplevde det så mycket i den här berättelsen.

Jag gillade den verkligen och kommer hålla utkik efter fler böcker från Linda Holmes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar