onsdag 10 november 2021

Glorian av Hanna Blixt

 

Originaltitel: Glorian
Sidor: 266 (Inbunden)
Serie: När djuren vaknar (del 1)
Recensionsexemplar: Från Historiska Media, tusen tack!
"Ett nytt virus har precis svept över jorden. Även om naturen tillfälligt har fått återhämta sig har människan under alltför lång tid misskött planeten. Klimatflyktingarna är många, nationsgränser börjar suddas ut. Samhället präglas av övervakning med hjälp av drönare, mobiltelefoner och en ny produkt som ska rädda världen.

Under virusutbrottet har människan tvingats ta ett steg tillbaka, vilket har gett plats för djuren att ta sig in i samhällena. Men när livet börjar återgå till det normala vill inte djuren backa undan. De börjar snarare uppträda aggressivt - något som forskaren Caroline tror sig veta orsaken till. Någon vill till varje pris förhindra att sanningen kommer ut."

Jag har läst nästan allt som Hanna Blixt har skrivit och ser alltid fram emot att läsa hennes böcker. Extra spännande är det när hon testar nya genrer. Den här gången befinner vi oss i ett dystopiskt Sverige där övervakningen stegrats och något verkar vara på gång att hända i naturen. Djuren börjar bete sig underligt.

Vi får följa några olika karaktärer. Ett par tonåringar, en hemlös man och en forskare. Deras vägar kommer korsas och tillsammans försöker de lista ut vad det är som händer och hur de ska kunna stoppa det. 

Det är en fartfylld och lättläst berättelse där sidorna bara flyger fram. Jag gillar att det känns som boken beskriver en ganska nära framtid, det gör att det blir lite mer obehagligt under läsningen. Det finns scener där jag sitter som på nålar för att det är så mycket som händer och spänningen bara ökar. 

Slutet är en riktig cliffhanger och nu längtar jag efter del två som kommer ut nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar