torsdag 11 november 2021

36 frågor om kärlek av Callum Bloodworth

 

Originaltitel: 36 frågor om kärlek
Längd: 10 h 37 min
Uppläsare: Viktor Åkerblom
"Kärlek är ingen vetenskap. Eller?

Dylan Lantz vill helst inte prata om att han snart fyller 30. Inte heller att han är singel, avskyr sitt jobb eller är usel på förhållanden. Efter att i ett svagt ögonblick slutit en pakt att hitta kärleken innan sin födelsedag accepterar han sin mammas förslag att gå på blinddejt. Då träffar han Nora.

Laddad med 36 frågor, som sägs vetenskapligt garantera bättre dejtinglycka, försöker han vinna hennes hjärta. Det finns bara två problem. Han har inte berättat om sin bror Max. Han har inte heller berättat för henne om Emma. Bästa kompisen som han delar lägenhet med och som hittills varit den viktigaste kvinnan i hans liv."

Jag har följt Callum Bloodworth på Instagram ett tag och hans humor har verkligen passat min. Han har dessutom gjort ett riktigt bra jobb med att hypa upp sin bok så när den släpptes som ljudbok var jag självklart tvungen att lyssna.

Det var riktigt fin lyssning! Jag fick lite samma känsla som när jag kollar på ett avsnitt av serien Vänner. Det är till största delen varmt, tryggt och roligt tillsammans med ett underbart kompisgäng som jag gärna vill hänga med. Samtidigt finns det en del mörker i Dylans liv, skuldkänslor och en ofattbar sorg.

Jag älskar karaktärerna. De känns levande och trovärdiga. Dylan, som är huvudkaraktären, är fantastisk. Jag har både skrattat och gråtit med honom. Vid ett tillfället var jag ute på promenad och fick kämpa som en galning för att inte börja storgråta där och då. Några tårar smet iväg nerför kinden men jag lyckades förhindra vattenfallet som var på väg. Andra gånger har jag gått runt med ett löjligt leende på läpparna.

Det händer inte ofta, men ibland blir jag väldigt sugen på att köpa den fysiska versionen av en bok jag lyssnat på. 36 frågor om kärlek är en sådan bok. Det känns som att den borde bo i min bokhylla. Nu måste jag vänta ett tag på att den versionen släpps men den som väntar på något gott...!

Till sist måste jag säga att uppläsaren Viktor Åkerblom gör ett riktigt bra jobb! Hans röst ger verkligen liv till berättelsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar