måndag 27 september 2021

Varning för dödlig fara av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Varning för dödlig fara
Längd: 7 h 28 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 5)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Ingen verkar kunna hindra Luleås skickligaste privatdetektiv Katarina Zapp från att lyckas med sitt nya uppdrag. Ja, ingen förutom hon själv förstås. Det som börjar som ett klassiskt fall med en mordhotad politiker, kantas snart av självförvållad blodsspillan, nittiotalsballader och ond bråd sammankomst i kommunfullmäktige. Och som om inte det är nog måste detektivbyråns alltiallo, sjuttioplussaren Greta, infiltrera pensionärsmöten, bistå vid köp av brudklänning (nej, fråga inte) och rent allmänt rycka in när Katarina rycker ut."

Woho vad glad jag blev när jag upptäckte att femte delen om Katarina och Greta släppts som ljudbok! Det har verkligen blivit en favorit att lyssna på, något som kan göra gråa höstdagar roligare och mysigare.

Den här gången är det en politiker som tar emot dödshot via mail och Katarina tar sitt uppdrag att skydda honom på stort allvar. Han själv tror att det bara är något internettroll som aldrig skulle våga göra något på riktigt. Men det visar sig ganska snart att Katarina gör rätt som oroar sig, någon verkar faktiskt vara ute efter honom!

Som vanligt är det här underbart charmig lyssning. Jag tycker att Ellen Jelinek gör en riktigt bra uppläsning och karaktärerna kommer till liv med hennes röst. En lite rolig grej är att jag av någon anledning har kopplat ihop Katarina med författaren själv, så jag ser hela tiden Sofia Rutbäck Eriksson framför mig när jag följer med Katarina på hennes äventyr. Greta varierar lite i utseende och hoppar mellan att vara lik min mormor eller min farmor. 

Jag älskar Katarinas självförtroende. Det spelar ingen roll vilken situation hon hamnar i, hon är alltid sig själv utan att be om ursäkt för något och det är uppfriskande. Har ni inte stiftat bekantskap med Katarina och Greta ännu så tycker jag verkligen ni ska göra det för en hel del skratt och mysterier att lösa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar