torsdag 3 juni 2021

Bödelns sång av James Oswald

 

Originaltitel: The Hangman's Song
Sidor: 419 (Pocket)
Serie: Kommissarie McLean (del 3)
"En ung man hittas hängd i sitt hem i Edinburgh. Det ser ut som ett simpelt, sorgligt självmord, men kriminalkommissarie Tony McLean blir förbryllad av det egendomliga självmordsbrevet. En andra hängd man och ytterligare ett underligt meddelande pekar mot ett olycksbådande mönster.

McLean är mitt uppe i en utredning om prostitution och trafficking, och kämpar samtidigt med att försöka koppla ihop de två självmorden. Upptäckten av ett tredje självmord övertygar honom om att det ligger ont uppsåt bakom. När han gräver djupare finner McLean svar som kommer honom närmare inpå livet än han kunnat föreställa sig. Något skräckinjagande stryker omkring på stadens gator och jakten på det riskerar att förgöra allt som McLean håller kärt."

Jag trodde att det här var en trilogi men har nu insett att det hittills finns 11 böcker i serien om kommissarie McLean. Det är bara tre som har översatt till svenska däremot. Det är ju lite frustrerande för det här känns som en serie jag kan tänka mig att fortsätta på, men det hade ju varit fint i hyllan om alla fanns som svensk pocket. 

I alla fall! Tredje boken i serien är riktigt spännande och händelser hänger med från de första två böckerna. En del saker knyts ihop, andra antar jag väntar på att lösas i kommande böcker. Jag tycker att kommissarie McLean är en ganska trevlig karaktär att hänga med. Han verkar jobba som polis för att han faktiskt vill göra skillnad och hjälpa folk, något jag kanske inte kan säga om alla hans kollegor. Vissa är verkligen skitstövlar. 

Det är fortfarande en del övernaturliga inslag med även i den här delen. Det är något som gör att berättelserna sticker ut lite och blir annorlunda än många andra deckare jag har läst. Jag vill verkligen få svar på vissa av frågorna som fortfarande inte är uppklarade så jag får väl läsa vidare på engelska någon gång i framtiden!

6 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på den här författaren men det har inte blivit att jag har läst något än. Vi får se!

  SvaraRadera
 2. Så många olika deckare det finns! Det här verkar lite spännande eftersom allt inte är uppklarat i varje bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Finns något för alla smaker :)

   Radera
 3. Det här låter som en serie som skulle kunna passa mig bra, men man kanske ska läsa dem på engelska då alla inte är översatta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får testa! Vore spännande att höra din åsikt :)

   Radera