onsdag 23 juni 2021

Alarm av Margit Sandemo

 

Originaltitel: Alarm
Sidor: 220 (Pocket)
Serie: Blåljus (del 1)
"Alarm är första delen i historien om Lisa och hennes kollegor, som alltid är redo att rycka ut för att hjälpa människor i nöd. I alla slags väder, dag som natt, är ambulanserna ute på vägarna och ser till att sjuka och skadade kommer till sjukhusen, där hjälpen väntar.

För Lisa är livet inte så enkelt just nu. På centralen i Storestad jobbar hon i team med sin hemlige kärlek, Martin, men han ser aldrig åt hennes håll. Hemma har hon det inte heller så lätt. Förhållandet mellan henne och sambon Espen knakar i fogarna och hon misstänker att han är otrogen...

Så kommer storlarmet: En liten pojke har försvunnit. Men det är ont om tid och det är frost i luften. Kommer de att finna honom i tid?"

Margit Sandemo är ju en stor favorit hos mig. Jag har läst och gillat väldigt många av hennes böcker. Alarm är väl den första som jag faktiskt inte alls fastnar för. Jag tycker inte den är speciellt bra. Det är väldigt mycket svärmande för olika kollegor. Eller snarare, alla svärmar för en och samma, Martin. Han är tydligen något alldeles speciellt för alla vill ha honom. Det blir lite tröttsamt till slut. 

Storlarmet som beskrivs på baksidan är redan i gång direkt när man öppnar boken så det är inget som händer efter ett tag. Det upptar inte så jättestor del av boken och efter det får man mer följa på lite olika utryckningar och ta del av teamets privatliv. Och som sagt, jag fastnar inte direkt. Det kanske blir bättre längre in i serien men första delen var tyvärr en besvikelse. 

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den men jag älskar sjukhusserier

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör det inte så kanske är därför det inte funkade för mig 😅 Men jag hoppas på att gilla den mer längre in i serien!

      Radera