onsdag 25 november 2020

Vägen hem av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom

 

Originaltitel: Vägen hem
Sidor: 141 (Kartonnage)
Serie: Bortrövad (del 4)
Ålder: 9-12
Illustratör: Jonas Sjöblom
Recensionsexemplar: Från Sunflower Produktion, tusen tack! 
"Vägen hem är fjärde och avslutande delen i den hyllade barnboksserien Bortrövad. De två syskonen Li och Tim tvingas ännu en gång ut på ett farofyllt äventyr där de tillsammans måste försöka överlista skogens alla märkliga varelser."

Nu är den spännande bokserien Bortrövad färdigskriven och vilket äventyr de avslutar med! Syskonen Tim och Li har det verkligen inte lätt. Så fort de verkar vara i säkerhet dyker fler faror upp. Ibland är det gamla fiender som kommer tillbaka, andra gånger är det helt nya varelser som korsar deras väg.

Det finns inga stunder att bli uttråkad under berättelsen och jag tror det är ett bra recept för att få unga läsare att fastna ordentligt. Jag kanske inte räknas till unga läsare längre men slukade i alla fall boken i en sittning. Det är så fängslande och jag lär mig något nytt om olika delar av våra svenska folksägner.

Vet ni till exempel vad det innebär om svampar växer i en ring? Och varför man absolut inte ska kissa i den? Jag visste inte svaren på de frågorna innan jag läste Vägen hem! Jag kan avslöja så mycket som att det har med älvor att göra. 

Det har varit väldigt spännande att följa den här serien, den är båda underhållande och lärorik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar