måndag 30 november 2020

Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein

 

Originaltitel: Döden som vakar
Sidor: 366 (Inbunden)
Serie: Andreas Nylund (del 5)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack!
"Andreas, Stina och barnen är lyckliga i sin stora bonus-familj och njuter av tillvaron med bebisen Julia. Men för Andreas tar arbetet på sjukhuset ut sin rätt. Personalen är slutkörd och stressen hotar kvaliteten på vården. Andreas oroar sig även för en av sina svårt sjuka patienter som har sin pappa vid sin sida dag som natt. När hon äntligen vaknar upp ur koman är pappan som bortblåst och patienten hävdar att hennes föräldrar är omkomna sedan länge.

Hemma börjar Stina känna sig rastlös. Hon vill vara mer än fembarnsmamma och bestämmer sig för att ta tag i sina gamla frisördrömmar. Nu behöver hon och Andreas anpassa sig till en ny vardag om inte familjelyckan ska hotas. Samtidigt oroar sig vännen Lena för sin frånvarande man. Andreas kan inte släppa mysteriet med den försvunne pappan, och upptäcker snart liknande fall runt om i Sverige. Vem är han och varför utgav han sig för att vara patientens närmaste anhörig? När Andreas börjar lägga ett pussel framträder en bild av det mest förbjudna."

Serien om kirurgen Andreas Nylund är perfekt för alla som vill ha spänning utan att följa en specifik polis och allt polisarbete. Här får man lära känna Andreas och hans familj samtidigt som böckerna är bladvändare på grund av saker Andreas är med om i sitt arbete.

Jag gillar blandningen mellan det vardagliga och spänningsmomenten som finns i berättelsen. Det är faktiskt en ganska läskig tanke, att någon främling skulle sitta vid ens sida när man är medvetslös och inte kan säga ifrån. Man är i ett så sårbart läge då och det är något jag aldrig tidigare reflekterat över.

Schjetlein har verkligen lyckats med att kasta ut många ledtrådar till mig som läsare och jag hoppar mellan att tro än det ena än det andra. Hon sprider ut misstankarna så att jag omöjligt kan veta vem det är jag egentligen ska fästa uppmärksamheten vid. 

Jag tycker serien bara blir bättre och bättre och det känns som att äventyren inte riktigt är slut för Andreas ännu. Jag håller tummarna för en till bok!

2 kommentarer:

  1. Den här serien har jag ju så länge varit nyfiken på. Måste ta tag i den snart. Men det är också roligt att börja en serie och veta att det finns några böcker att fortsätta på efter den första! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag håller med :) Så man vet att man kan plöja om man vill :D

      Radera