torsdag 5 december 2019

Neverwhere av Neil Gaiman


Originaltitel: Neverwhere
Sidor: 370 (Pocket)
"Richard Mayhew is a plain man with a good heart - and an ordinary life that is changed forever on a day he stops to help a girl he finds bleeding on a London sidewalk. From that moment forward he is propelled into a world he never dreamed existed - a dark subculture flourishing in abandoned subway stations and sewer tunnels below the city - a world far stranger and more dangerous than the only one he has ever known..."
Jag har för mig att jag köpte Neverwhere från någon grupp på Facebook runt 2014. Så det är några år den har fått stå och vänta på att bli läst. Men nu blev den vald åt mig och då är det bara att läsa! Jag vet även att en kollega verkligen har tyckt om den så det var spännande att äntligen plocka upp den.

Snabbt kan jag konstatera att jag verkligen gillar Gaimans skrivsätt. Det är spännande, lättläst och har en härlig humor i sig. Jag sitter och fnissar väldigt många gånger under läsningen och får förklara för mitt sällskap vad som händer i boken. Det är också fint när en bok man läser samtidigt skapar samtal under tiden för att man verkligen lever sig in och inte kan låta bli att visa känslor som berättelsen drar fram!

Huvudkaraktären, Richard, tycker jag om. Han är en snäll människa som försöker göra det rätta och blir indragen i ett helgalet äventyr i det undre London där farliga varelser, änglar och magi existerar. Det är så långt ifrån hans trygga, inrutade tillvaro man kan komma.

Jag gillar den verkligen och kommer garanterat plocka upp mer av Gaiman i framtiden! Jag började lyssna på Oceanen vid vägens slut för ett bra tag sedan men kom ur min ljudboksperiod så den avslutades aldrig. Det kanske är dags att ta tag i det nu!
"Now I've got no fiancée, no home, no job, and I'm walking around a couple of hundred feet under the streets of London with the projected life expectancy of a suicidal fruitfly." sid. 135

10 kommentarer:

 1. Håller med om att Gaiman har ett härligt språk, med mycket humor! Rekommenderar "amerikanska gudar" :)

  SvaraRadera
 2. Detta är en av min favoritböcker. Så mysig, rolig men samtidigt spännande. Kul att du också gillade den :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en härlig blandning i den :D

   Radera
 3. Den här har jag sneglat åt i jag vet inte hur många år! Nu blev jag väldigt nyfiken igen, så jag ska nog försöka få tag ett ex. :D

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Det är kul att äntligen ha läst en bok som så många har som favorit :D

   Radera
 5. Ett helt annat ämne - Jag är klar med min novemberklassiker nu. Den 23:e klassikern inom ramen för din klassikerutmaning :)

  SvaraRadera