måndag 21 november 2016

Sedan du försvann av Morgan Matson


Originaltitel: Since You've Been Gone
Sidor: 346 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Modernista, tack! 
"Det var Sloane som lyckades dra Emily ur hennes skal och få livet att kännas spännande. Men precis innan det som skulle bli den mest episka sommaren någonsin...försvinner Sloane! Allt hon lämnar kvar är en Att-göra-lista med tretton Sloane-aktiga uppdrag som Emily normalt aldrig skulle fått för sig att göra. Men tänk om uppdragen kan hjälpa henne att återfinna sin bästa vän?
Palla ett äpple mitt i natten? Okej, det är ju rätt enkelt.

Dansa till gryningen? 
Visst. Varför inte? 

Kyss en främling?
Hmmm...
 Emily har nu den här (oväntade) sommaren på sig - med den (totalt oväntade) hjälpen från Frank Porter - att bocka av sakerna på Sloanes lista. Vem vet vad hon kommer att upptäcka...?
Bada naken?
Vänta lite...vadå?"

 Det här var alldeles lagom för vad min skalle klarade av just nu. En fin, underhållande berättelse om en spännande sommar med nya upptäckter. Jag gillar tanken på en sån här lista lite. Kommer ni förresten ihåg inlägget jag skrev i början av året med fem saker jag ville göra under årets gång? Det kanske är därför jag gillar berättelsen. Eller så är det för att jag känner igen mig i Emilys rädda personlighet. Eller både och, mest troligt både och.

Det är ganska sockersött och visst är det lite förutsägbart ibland, men vet ni? Ibland är det precis det man behöver när man läser. Något enkelt. Något som man vet kommer sluta lyckligt. Något som är mer säkert än livet utanför boken. 
Jag tycker om att se hur Emily växer under historiens gång, hur hon vågar mer, känner sig mer levande och lär sig nya saker om sig själv. Det är upplyftande att läsa om och gör mig glad. 

Jag är nyfiken på att läsa mer av Morgan Matson, jag vet att många verkligen älskar allt hon skriver så jag kommer garanterat plocka upp fler böcker av henne om de dyker upp på svenska! 

6 kommentarer:

 1. Jag har nyss läst ut denna med och ska skriva om den ikväll tänkte jag. Väldigt mysig bok. Morgan Matson har skrivit en annan bok på svenska med men den verkar inte finnas tillgänglig i bokaffärer. Jag lånade dock boken på biblioteket. Boken heter Fyra dagar och fyra nätter ( förlaget då var Raben & Sjögren) , handlar om en road trip och jag minns boken som väldigt fin och mysig.

  SvaraRadera
 2. Å den låter underbar! Av någon anledning har jag tänkt att den säkert tar evigheter att läsa? Verkar ju tvärtom på din recension :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä den var väldigt snabbläst faktiskt :)

   Radera