tisdag 22 november 2016

På tal om listor...


I gårdagens inlägg nämnde jag lite snabbt den listan jag själv skrev i början av året, eller ja, i mars. En lista på fem saker jag vill göra innan året är slut. Jag tänkte att vi kan göra ett återbesök till den och se hur det har gått.

 • Jag vill färga håret igen. Låter som en jätteliten sak, men att inte synas är liksom lite av min grej. Så när jag färgade håret delvis rött för någon sommar sen var det ovanligt. Jag älskade det dock och vill ha tillbaka det. Eller kanske en annan färg?
 • Åka någonstans! Förra årets stora händelse var min flygtur till Stockholm och Augustgalan. Jag vill göra en liknande liten resa i år igen, själv. Kanske Stockholm igen men mer än en natt? Har ni något tips annars på en enkel liten utflykt man kan göra själv som inte kostar skjortan?
 • Jag funderar verkligen på att börja göra youtube-videos på engelska för att kunna prata böcker med ännu fler. De jag gör hit till bloggen skulle fortfarande vara på svenska, jag skulle helt enkelt göra dubbelt, en på svenska och en på engelska. 
 • Göra en till tatuering. Jag vill få in mitt favoritcitat i en tatuering på något vis, och nu när jag äntligen har gjort min första har jag ju fått mersmak. 
 • Utforska mer! Ta längre promenader med Nitro på platser jag vi inte varit på tidigare. Det här är Geocaching jättebra till så det ska jag verkligen försöka komma igång med igen nu till våren och sommaren. Jag får inte fastna i samma promenadspår hela tiden. 

Så, då ska vi se. Färga håret, det har jag faktiskt gjort, i lördags. Nederdelen av det har blivit rött igen, men mörkare rött den här gången. Dessutom klippte jag mig! Det är min andra syster som har gjort allt det här och egentligen tänkte jag bara be henne klippa topparna, men hon tog en ganska ordentlig bit och jag är jättenöjd!

Åka någonstans? Nja. Det var värre med det. Har inte blivit någon utmanande resa i år, den kan jag ta med vidare till nästa år och ge ett nytt försök. Inte heller har jag börjat göra videos på engelska. Det finns helt enkelt inte tid och energi till det. Jag är glad när jag lyckas göra videos på svenska hit till bloggen. Det är jättekul! Så det får faktiskt räcka med det. 

En till tatuering då? Den håller på att ritas upp! Så jag har i alla fall satt igång processen och är jättepepp på att få göra den så fort det bara går. 
Och till sist, utforska mer. Jo, men det får jag ändå säga att jag gjort. Både här och när jag varit i Kiruna. Jag har gått på nya ställen och dessutom börjat ta med kameran lite smått igen för att kunna utforska världen genom linsen. Det känns bra! 

Ja men, två och en halv punkter hittills. Tre blir det om tatueringsplanen hinner gå helt i lås innan året är slut. Det är väl inte så illa ändå? Har ni haft några mål under året? 

8 kommentarer:

 1. Jag tror inte att jag hade något särskilt mål för året. Vissa böcker hade jag visserligen planerat att jag skulle läsa under sommaren och alla dessa blev inte lästa... Men det bästa med listor är att man kan alltid revidera dem. Skönt att du känner själv att du faktiskt inte behöver göra videos på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant! Listor går alltid att ändra på litegrann ;P

   Radera
 2. Tycker du har gjort det väldigt bra ändå. :)

  Jag hade endast ett mål detta året och det var att få ett nytt jobb, helst inom samma företag jag är på. Å det har jag klarat. Startar 1 januari. Så det är jag väldigt förnöjd med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och vad härligt att du klarat ditt mål också :)

   Radera
 3. Kul med sådana reflektioner! Och bra jobbat att du bockat av nästan allt :) Jag själv har haft som riktlinje att se till min egen hälsa i alla situationer. Ha en fin dag!
  /amandasminnen.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som väldigt bra riktlinjer! :)

   Radera
 4. Tre grejer av fem är grymt bra. Tycker att sådana där listor är så kul att både göra och läsa. Ska ta och leta reda på den jag gjorde vid årsskiftet och se hur det gått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja ibland är det skönt att ha lite punkter att pricka av och gå vidare med :)

   Radera