onsdag 16 mars 2016

Sveket vid sjön av Susanne Trydal & Daniel Åhlin


Originaltitel: Sveket vid sjön
Sidor: 255 (Kartonnage)
Serie: Hallahem (del 2)
Recensionsexemplar: Från författarna, tusen tack!
"Bortbytingarna Tilda och Torun har tillsammans med sina vänner lyckats rädda vittrornas stad Hallahem undan människornas förstörelse. Men nu har ett betydligt farligare hot vaknat. Ett uråldrigt sällskap som i hundratals år jagat skogarnas väsen är nu vitterfolket på spåren. Sällskapets anhängare finns närmare än flickorna någonsin kunnat ana. Vem kan de egentligen lita på?
Dessutom ställs de inför ännu fler nya utmaningar och frågor som kräver svar. Vart tog deras vän Grim vägen efter skalvet i berget? Och hur ska både vittror och människor handskas med skogsrån och sjörån som blivit allt aggressivare?"
Jag älskar den här serien! Första boken, Staden under berget som ni kan läsa om här, var riktigt bra. Sveket vid sjön är ännu bättre! Och då satt jag ändå med skyhöga förväntningar vilket alltid gör att risken att bli besviken blir större. Men jag hade ingenting att oroa mig för.

Jag började läsa den på måndag morgon innan jobbet, när kvällen kom var den utläst. Det gick inte att lägga undan den när jag kom hem och hade tid att sätta mig med den igen. Här är det verkligen spännande nästan hela tiden! Nerverna sitter utanpå kroppen vissa gånger och jag läser så snabbt jag kan för att få veta hur det ska gå.

Vi får fortsätta följa Tilda och Torun och hur de närmar sig varandras världar med både nyfikenhet och försiktighet. Farorna lurar överallt och folk som är rädda för det okända i skogarna vill bara utplåna allt. Det blandar också in en fin del av den här berättelsen. Den visar att det är okej att vara annorlunda. Alla kanske inte kommer förstå dig, eller acceptera dig, men det betyder inte att annorlunda är fel.

Nackdelen med att läsa snabbt är ju så klart att boken tar slut alldeles för fort. Så nu sitter jag här och önskar att tredje boken fanns ute, fast jag vet att väntan blir lång! Jag vill tillbaka till staden under berget och alla karaktärer, de är så trovärdiga att de blir som vänner när jag läser.
Känner du någon mellan 9-12 år (eller upp till 99 år för den delen) som gillar urban fantasy så rekommenderar jag verkligen serien om Hallahem. Den har allt; vänskap, lite kärlek, äventyr, tankar om hur det känns att försöka hitta sin plats i världen och den är dessutom väldigt välskriven.

4 kommentarer:

  1. Vad kul. Jag har kikat på den första men inte slagit till så det verkar vara dags. Tack för tipset. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har nyligen avslutat denna boken och som jag älskade den! Som du säger så var det lite vemodigt att boken tog slut så fort, man vill bara ha mer!

    SvaraRadera