onsdag 23 mars 2016

5 saker ni inte visste om mig

Jag har sett att det här har dykt upp lite här och där nu, tack vare att Sagan om Sagorna gjorde ett inlägg för att välkomna lite nya följare! Sedan har bland annat Nelly och Liza gjort detsamma. Och jag tycker det är en rolig idé så jag hoppar på jag också!


1. Jag har haft en förmåga att svimma när jag ser blod, i mellan- och högstadiet var det som värst. Jag minns första gången när jag hade ramlat på rasten och skrapat händerna, hann bara sätta mig vid min bänk när lektionen började och då försvann hörseln och allt började gunga. Fick tag på fröken och hon hjälpte mig men jag hann inte ut ur klassrummet utan svimmade inför alla klasskompisar. Fröken ringde min morfar och ambulans. Vissa gånger har jag fått gå ut bara för att fröken läste något som var blodigt beskrivet, jag föreställde mig det så tydligt att jag började bli yr. Då var det bara att smita ut och tänka hårt på något annat ett tag.

2. När jag valde gymnasieprogram valde jag med tanke på att bli journalist. Jag gick samhälls med specialinriktning text och media. Men eftersom jag mådde riktigt dåligt psykiskt fick jag hoppa av och med det försvann den där drömmen jag hade om att bli journalist.

3. En av mina framtänder i överkäken är fejk. När jag var...7-8 år åkte jag pulka på gården och krockade med en bil som stod parkerad. Jag kände något löst i munnen och spottade utan att tänka på det ut vad det än var. Det var min ena framtand som gick förlorad, sen dess har jag haft olika sorts löständer just där. En som satt fast i en gomplatta, en som var fastklistrad i de två tänderna bredvid. När jag var 18 fick jag operera in en permanent lösning så nu sitter den fast.

4. Något folk brukar tycka är underligt när de kommer hem till mig första gången är att jag inte äger en tv. Min soffa är riktad mot min bokhyllor. Jag ser verkligen inte meningen med att skaffa en tv, vill jag se något kan jag se det på datorn och utan tv får jag mer tid att läsa.

5. Jag tycker väldigt mycket om att sjunga. Har aldrig tagit lektioner eller något sådant och är antagligen inte direkt bra. Men när jag är ensam så tycker jag om det, det är ett bra sätt att få ut känslor när man hittar den där låten som passar perfekt för tillfället. Så jag brukar sjunga för hunden, han verkar inte ha något emot det!

Sådär, jag fick fundera ganska ordentligt för att komma på lite saker. Men jag hoppas det är sådant jag inte berättat tidigare. Gör den ni också!

18 kommentarer:

 1. Så intressant att läsa ! :) jag har också en fejktand i överkäken ! men inte helt på samma sätt. Jag gick i lågstadiet och slog tänderna i en järngrind så halva framtanden slogs ut. Den har alltså på nåt sätt blivit lappad så att halva tanden är riktig medan andra halvan är fejk, vad de gjort vet jag faktiskt inte eftersom jag var så liten. Men det är väldigt imponerande att det inte syns någon som helst skillnad på vad som är vad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad häftigt att du också har det! :)

   Radera
 2. Det är nästan skumt vad vi är lika. Hoppade också av gymnasiet pga mådde pyton och det känns som att många drömmar gick i kras där. Och inte tålde jag blod när jag var liten heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi verkar ha en hel del gemensamt! :) Tråkigt att vi har må dåligt-delen med där bara.

   Radera
  2. Ja, även om det kan vara en lättnad att veta att man inte är ensam så är jag ledsen att du har behövt gå igenom saker som jag förstår har varit/är väldigt jobbiga. Tycker du är modig som skriver så öppet om det som är jobbigt, själv har jag väldigt svårt för det.

   Radera
  3. Precis detsamma säger jag, det är skönt att veta att man inte är ensam, men det är absolut inget man önskar på någon annan. Tack för de fina orden :) Det har tagit mig länge att kunna prata om det utan att skämmas lika mycket som jag brukade.

   Radera
 3. Vi hade inte heller tv innan och det gick alldeles utmärkt utan. Tittar mest på datorn eller plattan ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gör ju mest det nu för tiden :)

   Radera
 4. Kul att få veta lite mer om dig. Även jag har en fejktand i överkäken, men för min del blev den först lagad och efter det blev den antagligen så skör så den sprack när jag åt knäckebröd :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul det var att läsa detta! Jag kommer nog skaffa en tv när jag får mitt eget ställe, men den kommer nog inte stå på särskilt mycket. Bara när jag vill se ett program. Annars är det böcker som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker slår tv med hästlängder! :)

   Radera
 6. Haha, det där med framtanden. Jag har dock inoperade båda två framtänderna och precis som du sa nu sitter de fast. Det är en följetång annars ang dem. Slog ut dem som åtta åring, fick stift tänder i 25 års åldern. Och förra förra året äntligen ett par som sitter fast ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad kul att jag inte är ensam om att ha fejktänder :p

   Radera
 7. Vad roligt att läsa! :) Det där med teven tyckte jag var himla bra, är så lätt att det är självklart att ha tv men det är ju inte så mycket man tittar.. det kan ju ge mer plats till hyllor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Och mer plats för böcker är alltid bra! ;)

   Radera
 8. Jag hade inte heller någon tv förut. Sen flyttade jag ihop med min sambo och då fick jag en på köpet. Känner igen det där med att folk som kommer hem till en reagerar på att man inte har en tv.

  SvaraRadera