måndag 1 februari 2016

Första lappen dragen

Så, jag har nu fixat en burk med lappar som ska hjälpa mig att beta av mina olästa böcker, göra så de där böckerna som kanske blivit glömda får en chans att komma fram. Min tanke är att dra minst en lapp i månaden och eftersom det är den första idag passar det väl bra att visa den första lappen!

Först och främst, här har vi min underbara burk. En TARDIS tycker jag är väldigt passande till det här jobbet eftersom den är större på insidan, och med alla lappar i just den här kan man säga att den håller innehåller flera världar nu.
Här blandas lappar med titlar eller bara random förslag som "skräckis", "klassiker", "en bok med blått omslag" och så vidare. Den första lappen blev...


Grön bok.
Och det hittade jag ganska snabbt! Den här har stått i bokhyllan..över två år tror jag. Jag har för mig att jag hittade den på Myrorna samma år jag flyttade upp hit. 


Valda verk av T.S. Spivet av Reif Larsen. Den är till största delen grön så den fick bli mitt val. Nu ska den här läsas under februari månad! Jag har plockat fram den så den inte ska glömmas bort.
På framsidan har den blivit blurbad av Stephen King som säger
"Bra romaner underhåller, fantastiska romaner är som gåvor till de läsare som har turen att upptäcka dem. Denna bok är en skatt!"
Det låter lovande! Är det någon av er som har läst den?

16 kommentarer:

 1. Jag har inte läst den - eller hört talas om den! - men måste säga att omslaget är fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Åh, älskar burken! Vart har du köpt den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick den i julklapp av min syster :) tror hon köpte den online på nån svensk sida.

   Radera
 3. Så spännande upplägg! Att du inte skrivit specifika titlar utan mer generellt. Smart! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte det kunde ge lite friare val :)

   Radera
 4. nejmen gud vilken bra idee! Så gullig burk också, hoppas denna boken som blev vald är bra. Kram <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag älskar mina Tardis-grejer :D de finns lite överallt i lägenheten. Kram!

   Radera
 5. Kanske skulle prova en sån där burk så man får lite olästa böcker lästa :)

  SvaraRadera
 6. Åh, en egen Tardis! Jag är avundsjuk. Och lustigt nog har vårt bibliotek just den här veckan en hylla med temat "Gröna böcker".I normala fall är teman dystopi, udda karaktärer, relation eller annat lite mer genreartat, så jag tyckte färgtema var en kul idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns lite Tardisar utspridda här hemma, nördig som jag är :p. Haha vilken sammanträffande :D Min Tardis kanske kände på sig det och tyckte det var en bra idé ;)

   Radera
 7. Åååhh!! En Tardis!! :D Jag vill också ha en sådan!! När jag väl slutar plugga och skaffar mig ett jobb kommer typ hela min lön gå åt till att köpa massor av nördiga saker till min lägenhet! xD haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det finns massa fina nördiga grejer man vill ha :D Har beställt en Doctor Who-väska som borde dyka upp om nån vecka!

   Radera
 8. Åh vilken fin burk!! Och riktigt roligt att också ha random förslag, i min burk har jag bara titlar så tror jag ska sätta till random förslag också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att det gör så man får lite mer valfrihet :)

   Radera