torsdag 11 februari 2016

Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp


Originaltitel: Anyone but Ivy Pocket
Sidor: 396 (Inbunden)
Serie: Ivy Pocket (del 1)
Recensionsexemplar: Från Modernista, tusen tack! 
"Ivy Pocket är en vandrande katastrof som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för. Men bilden som vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad...
 När Ivy bli kvarlämnad i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig öder i och Ivy kallas till len döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som det möjligen vilar en förbannelse över) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. 
Från och med det ögonblicket kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande  äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd."
Vilken härlig bok det här är! Den är charmig, rolig och fylld med otroliga illustrationer. Ivy Pocket är verkligen en speciell karaktär, kanske inte på det sätt hon själv tror men det är omöjligt att inte älska hennes självförtroende och lugn i alla situationer som hon slängs in i. Hon är verkligen en tuff tjej som kan ta vara på sig själv.

Berättelsen är ett galet äventyr med skumma personer, spöken som vägrar ge sig av, misstänkta personer i Ivys omgivning och halsbandet som verkar vara en magnet för trubbel, du kommer garanterat att få skratta. Men samtidigt finns ett djup hos Ivy; hon är föräldralös och hittar på storslagna historier om hur underbara hennes föräldrar var. Men under ytan anar man en sorg, över att inte ha en familj och ha blivit bortlämnad på ett barnhem. Att det här visas ibland gör boken ännu bättre.

Så letar du en härligt galen bok att läsa själv eller ge bort som present är det här ett utmärkt val. Den går som 9-12 år men jag är övertygad om att den kan uppskattas i alla åldrar!

6 kommentarer:

 1. Den här verkar så mysig och den är så himla fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin är den verkligen! Och alla illustrationer i den är underbara :)

   Radera
 2. Läser den just nu. Verkligen rolig!

  SvaraRadera
 3. Tack för det tipset! Den tror jag blir perfekt till våra tjejer som är 10 och 11, skall klicka hem en beställning direkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! :) Din kommentar gjorde min dag mycket bättre, alltid så kul när man kan ge så lockande tips :)

   Radera