tisdag 17 november 2015

Lynx IX: Förvandlingen börjar - av Anette Skåhlberg & Katarina Dahlquist


Originaltitel: Lynx IX: Förvandlingen börjar
Sidor: 136 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Sagolikt Bokförlag, tusen tack!
Ålder: 10-14 enligt förlagets hemsida
"Lo vaknar i skymningen, och vet inte var hon är. Hon är naken med blodiga fingrar, och försöker förtvivlat komma ihåg vad som har hänt..."
Det här var precis vad jag behövde för att kunna komma igång med läsningen lite. En ungdomsbok som är väldigt lättläst men samtidigt intressant nog för att hålla kvar mitt intresse.
Den har dessutom väldigt snygga illustrationer i sig och det förhöjde ofta stämningen väldigt bra. Även om bilderna inte alltid föreställde något, men det passade perfekt vid de tillfällena.

Vi får lära känna Lo, som börjar få minnesförluster. Ibland blir allt svart och hon vaknar upp i skogen, naken och med blodiga fingrar. När hennes mamma får reda på det blir hon inte så orolig som andra föräldrar kanske skulle bli, utan mer ledsen. Och vägrar köra Lo till sjukhuset utan att ge någon egentlig förklaring. Det är tydligt att hon vet mer än hon säger, men det dröjer ett tag innan Lo får svar.

Det är en spännande berättelse, och sidorna flyger fram för den är som sagt väldigt lättläst. Jag gillade den. Det enda jag störde mig på var väl kanske Los mammas seghet med att berätta vad hon visste, och den sista delen med insta-love som kändes lite väl snabbspolat. Men nu är jag inte heller riktigt rätt åldersgrupp så jag kan tänka mig att det kan upplevas annorlunda av dem som faktiskt är det.

2 kommentarer:

  1. Läst nyss en bokserie från Sagolikt och deras böcker är så fina.

    SvaraRadera