torsdag 5 november 2015

Gasten av Åsa Larsson & Ingela Korsell


Originaltitel: Gasten
Längd: 3h 24min
Uppläsare: Morgan Alling
Serie: PAX (del 5)
"Tiden pulsar och mörkret vandrar in. Det är december och Mariefredsborna rustar för för julmarknad och luciatåg, men föga anar de vilken kuslig lucia det kommer att bli för staden. En oskyldig lek blir snabbt farlig när en port skapas till den andra sidan och tre gastar börjar härja. Alrik och Vigga för en kamp mot klockan. Det gäller att bekämpa varelserna fort - innan folk blir gastkramade till döds!"
Äntligen kom femte delen i PAX-serien ut! Och det är fortfarande lika bra! Gasten är, som de tidigare, en väldigt spännande berättelse. Jag fortsätter min tradition nu att lyssna på de här böckerna innan jag ska sova, i en helt nersläckt lägenhet. Det är tur jag har Nitro som skyddar mig...

Jag gillar verkligen hur de tar något som de flesta känner till, en vanlig "lek" man gjorde i skolan vid spegeln i toaletterna. Jag vet att några tjejer i min klass gjorde det. Man ska stå framför spegeln och säga ett namn tre gånger och då ska denna varelse visa sig i spegeln. Jag har aldrig gjort det, jag tycker speglar är nog skrämmande ibland utan att försöka få något hemskt att visa sig i dem.
I Gasten går leken fel, nog är det något som visar sig men det är inte så oskyldig som det verkar och helt plötsligt verkar livet rinna ur dem som varit med.

Självklart är det dags för Alrik och Viggo att försöka lösa det. Och som jag saknat de här bröderna! De är verkligen ett par favoritkaraktärer för mig vid det här laget.

Har ni inte testat de här böckerna ännu så gör det! Det spelar ingen roll om ni är äldre än den tänkta målgruppen, ni kan ha mycket nöja av dem ändå, det lovar jag!

6 kommentarer:

 1. Det här verkar ju trevligt. Måste testas framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Hela serien hittills är underbar :)

   Radera
 2. Måste kolla in (även om jag är äldre än målgruppen), har förstått att de ska vara bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äldre är jag också men älskar dom ändå :)

   Radera
 3. Äntligen! Vi lyssnar på de här böckerna i bilen och alla fem, 6-44 år, tycker de är jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul att alla åldrar kan uppskatta dom :)

   Radera