onsdag 13 augusti 2014

Gökens rop av Robert Galbraith


Originaltitel: The Cuckoo's Calling
Sidor: 497 (Inbunden)
"När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man att det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya och ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne.
Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det."
Det här är en bok jag suttit och läst på mina raster på praktiken, så det har tagit lite tid att ta sig igenom den! Men eftersom det är J.K Rowling som skrivit den var det ju inget att fundera över, den skulle läsas! Jag gillade hennes första vuxenroman och så klart Harry Potter-böckerna. Det känns lite som ett måste att fortsätta läsa det hon skriver.

Och inte blev jag besviken nu heller. Det här är en väldigt bra deckare. Inget för mörkt och hemskt som det jag kanske oftast läser, men den höll mig intresserad ändå genom hela berättelsen.
Strike och Robin är två personer jag verkligen gillar. Kanske speciellt Robin som blir nästan lika överförtjust som jag själv kan bli när jag hittar något jag trivs med eller när jag lyckas bra med något! Men även Strike är någon jag fastnar för och bryr mig om. Även de gånger han kanske tycker lite för synd om sig själv i några få avseenden.

Alla svängar i boken var jag inte beredd på. Jag hade inte ens någon vettig gissning på hur det låg till för att det var så sneaky upplagt, i alla för min hjärna. Det var riktigt bra! Bok nummer två finns väl ute på engelska nu om jag inte tar helt fel, och den ska garanterat läsas någon gång!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker också bra om Strike och Robin. Jag är säkert på om Robin inte fanns med i boken skulle den vara seg och tråkig. Jag väntar på att tvåan ska översättas men det tar nog sin lilla tid:(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med, utan Robin hade den inte alls varit lika bra!

   Radera
 2. Jag har den i bokhyllan, men har inte hunnit läsa den än. Blir lite nyfiken nu när jag ser att du gillade den. Uppgradering på läslistan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad kul att det kunde få den att hoppa upp lite! :D

   Radera
 3. Står på kö på denna på bibblan och tror att det är min tur snart. Hoppas jag hinner läsa den bara annars kommer jag köpa den i pocket sen. För läsa den det ska jag!

  SvaraRadera
 4. Det dröjer nog inte så länge innan bok två finns på svenska heller, ibland är de ruskigt snabba på förlagen :)

  SvaraRadera