torsdag 29 maj 2014

Sommarenkät

Jag tar en paus i recensionerna som varit det bloggen bestått mest av hittills under veckan. Har fortfarande Mörka platser av Gillian Flynn kvar att skriva om, den kommer! Men idag är jag ledig från praktiken när det är röd dag, det är soligt och fint ute, så då passar det väl att göra den här Sommarenkäten jag har sett lite överallt!1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

 • Nattens cirkus av Eric Morgenstern
 • Tack för alla minnen av Cecelia Ahern
 • Doctor Sleep av Stephen King
 • Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin
 • Livet efter dig av Jojo Moyes

Och så klart typ alla andra olästa böcker som väntar här hemma...

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Hm...trilogin om Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset har jag haft länge nu, och den låter bra, men av någon anledning tar det emot att börja. 

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Absolut bästa är nog i syrrans sommarstuga. Utomhus där en solig dag, med hundarna sovande runt mig på gården. Bara lyssna på fåglarna och vinden, dricka lite kaffe och försvinna in i en bra bok.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Antagligen i syrrans sommarstuga! Men även här i min säng inne i stan. Kanske ute på en bänk eller på gräset nånstans. Möjligheterna är så många!

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Helt omöjligt att svara på!

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Men gud, sätt inte sån press på mig! Jag kan inte säga en bok alla borde läsa, så allvetande är jag faktiskt inte! Nej men, alla borde läsa precis det de vill läsa! Då får vi bokälskare en riktigt bra sommar tror jag :) 

7. Strand eller hängmatta?
Jag tänker vara värsta rebellen här och svara en trädgårdsstol! De som syrran har är jättebra, man kan luta dom bakåt så mycket man vill så det blir precis rätt :)

8. Deckare eller roman?
Både och!

9. Favoritgenre?
Skräck om jag måste välja en. Men jag läser lite allt möjligt.

4 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att sitta ute och läsa när det är alldeles tyst och man hör skogens ljud. Eller att kunna öppna ett fönster och höra dem om det inte är så bra väder att man vill sitta ute :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen avslappnande :)

   Radera
 2. Läs absolut Morgenstern (rekommenderas varmt!) och ge mig gärna en vink i sommar om Moyes. (; Jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för om jag ska ge det en chans eller ej... Kanske senare i sommar eller till hösten (tror jag såg den på bibblan för ett tag sedan).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska läsas! :)
   Och läser jag Moyes så kommer det upp tankar på bloggen så du kan få en vink av det :D

   Radera