måndag 5 maj 2014

Här och nu av Eva Ludvigsen


Sidor: 424 (Danskt band) 
"Var det här du var hela tiden? Som tur var uttalade Ingrid inte orden högt när hon krockade med cowboyen Nate på en hästgård i Montana så att vedträn ven genom luften. Som svar fick hon: "Vad tar du dig till, människa?"
På granngården bor Nate vars inre frusit till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Även om den karga ytan ryter vid närkontakt är han attraherad av den sprudlande svenskan med det porlande skrattet. Han har bara glömt hur man söker kontakt.
Det gemensamma intresset för fotbollen för ut paret i gnistrande närkamper men det är först när ett barn anländer till världen som deras vänskap förvandlas till en virvlande kärlekssaga. Tills det förflutna kommer ifatt, missförstånden läggs på hög och planet till Sverige lyfter och tystnaden lägger sig.
Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek - mot alla odds."
Det här året och bra böcker, de bara avlöser varandra!

Jag älskar Här och nu. Jag gör verkligen det. Jag har suttit och skrattat och gråtit tillsammans med karaktärerna. Och när den var slut blev jag så ledsen för att tiden med dem var över. De kändes så otroligt levande. Ibland när man lägger bort en bok så lämnar man personerna i den nästan direkt, men jag läste ut den här boken igår kväll och nu när jag skriver det här, bär jag dem fortfarande i hjärtat och känner att de finns någonstans där ute i världen. Så verkliga blev dem för mig.

Det här är en otroligt fin och berörande berättelse. Den är så fylld av kärlek och värme, det är omöjligt att inte känna det sippra ut från sidorna och in mig själv när jag läser. Visst har den det klassiska som kärleksberättelser har, man träffas, faller för varandra, det blir missförstånd som krånglar till allt och så vidare. Men i mina ögon lägger den till så mycket mer till det, och i ett stycke i boken driver personerna till och med om just hur kärleken målas upp i många böcker.

Jag har svårt att hitta rätt ord för det här inlägget känner jag. För boken berörde mig så otroligt mycket att det blir nästan omöjligt att förmedla rätt känsla i min text. Den träffade mig rätt i hjärtat helt enkelt och där kommer den att stanna kvar länge.

Tusen tack Idus förlag för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar