söndag 6 oktober 2013

Kärlek, vänskap och choklad av Alexander McCall Smith


Originaltitel: Friends, Lovers, Chocolate
Sidor: 255

"Isabel Dalhousie blev inte avskräckt av äventyren i Filosofiska Söndagsklubben. Nu är hon tillbaka, lika charmerande nyfiken, ivrig och hjälpsam. Till vardags arbetar hon med sin filosofiska tidskrift där moraliska ämnen avhandlas. Men i Isabels huvud snurrar också mera jordnära frågor - om kärlek, vänskap och choklad.
En dag möter hon en man som nyligen genomgått en hjärttransplantation. Han plågas av dramatiska, skrämmande visioner som inte har något rationell förklaring och som han känner inte har med honom att göra. Isabel ger sig in i sökandet efter donatorn, vilket leder henne på farliga vägar..."
Hm. Nja. Nej, det har var inte en bok för mig tyvärr. Jag har tidigare läst några av böckerna om Damernas detektivbyrå och de gillade jag. Det var därför jag plockade upp den här på bokcaféet, men nej, den här fastnar inte alls.

Jag stör mig mest på Isabel faktiskt. I mina ögon blir hon mer irriterande än charmerande. Och det blev aldrig sådär spännande som jag trodde det skulle bli med tanke på den sista meningen som står på baksidan.

Så nej, det här var inget för mig. Jag tror jag lämnar tillbaka den till bokcaféet så någon annan som kan uppskatta den mer får chansen att ta hem den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar