söndag 13 oktober 2013

En smak av vin av Joanne Harris


Originaltitel: Blackberry wine 
Sidor: 380

"Med debutromanen Jackapple Joe blev författaren Jay Mackintosh ett lovande författarlöfte som höjdes till skyarna. Nu, tio år senare, har han inte lyckats skriva ett enda ord och hans lovande karriär är endast ett minne blott. En dag bestämmer han sig för att lämna England och sitt liv där bakom sig och impulsköper ett hus i Frankrike. 
Där börjar Jay återigen känna att allt är möjligt och han hittar sakta tillbaka till sin väg i livet. Snart lär Jay också känna den vackra och gåtfulla Marise. Han känner instinktivt att hon döljer något - men vad? Inspirerad av Marise och hennes hemlighet börjar Jay åter att skriva..."
Med den här boken har jag läst tre böcker av Joanne Harris, och jag har älskat varenda en! Det är svårt att beskriva exakt vad det är som gör det. Men hon lyckas alltid få till en speciell stämning i dem, det är lite magiskt att sätta sig och sjunka ner bland sidorna.

Det är vackert och finstämt. Samtidigt får man uppleva lite av det negativa med småstadslivet i den by som Jay bosätter sig vid i Frankrike, det är rykten och skitsnack och alla vet allt om alla ungefär. Men det är en viktig del i berättelsen och det är något som gör att nyfikenheten finns kvar för att få reda på sanningen.

Man får också tillbakablickar till Jays barndom, och även om jag gillar nutidens berättelse mest är de delarna också riktigt bra.  Allt blir skrivet så levande och för mig blir det nästan som en film som spelas upp i huvudet samtidigt som jag läser.

Joanne Harris kan mycket väl, tillsammans med King, Koontz och Sandemo, vara en författare som jag faktiskt vill läsa så mycket som jag bara kan av.

2 kommentarer:

  1. Detta verkar vara en bok för mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt bra! :) Hoppas du gillar den om du läser den :)

      Radera