lördag 26 oktober 2013

Gatukatten Bob av James Bowen


Originaltitel: A Street Cat Named Bob
Sidor: 252

"När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur. 
Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna."
Jag älskar djur, speciellt hundar och katter som är de djur jag vuxit upp med. Så att läsa den här boken om hur en människa med nästan ingenting ändå ger till en katt som behöver det, det är så fint och det träffar mig rätt i hjärtat.

Det är verkligen en gripande bok och jag önskar nästan jag kunde ge både Bob och James en kram, speciellt de regniga dagar när de fortfarande kämpade ute på gatorna för att få ihop nog med pengar. Det kommer stycken när man förlorar hoppet om mänskligheten men det kommer som tur är också delar när man får tillbaka hoppet, för det finns fina människor där ute.

Och djur, det här är bara ännu ett bevis för mig om hur läkande djur kan vara. Hur de kan få en att kämpa igenom riktiga jobbiga perioder, även om jag aldrig haft det på samma sätt som James Bowen. Men mina egna djur räddar mig hela tiden.

En riktigt fin bok, och tack vare folk på Instagram har jag fått reda på att det finns en till bok om Bob, som jag självklart tänker försöka få tag på när jag har möjlighet!

10 kommentarer:

 1. Vilken sötnos! Skulle gärna läsa boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är verkligen en sötnos :). Gör det, den är värd att läsas! :)

   Radera
 2. Den här boken är jag väldigt sugen på :) Det verkar vara en fin historia.

  SvaraRadera
 3. Skriver upp den här :) Har redan kattabstinens så det räcker, men...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är samma här, min kisse bor hos mamma nu och jag saknar honom väldigt mycket!

   Radera
 4. Men så fint! Den borde jag skaffa mig!

  SvaraRadera
 5. Den där har jag att hämta på bibblan så den ska läsas så snart som möjligt! Jag älskar att läsa sanna berättelser om djur. Har läst både bibliotekskatten Dewey och Casper the commutin cat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dewey har jag läst, men inte Casper, den får jag kolla upp! :)

   Radera