måndag 5 november 2012

Mörkersikt - Annorlunda sagor om Kaos av Johannes Källström


Sidor: 420

"Vad händer när människor i en modern och normal verklighet förlorar fotfästet? 
När högre, lägre eller yttre makter kryper närmare och förgör. Läsaren får följa med när författaren utforskar gränserna i sju berättelser av skiftande karaktär, alla med det gemensamma att de är skrämmande och kittlar fantasin. Det är inga barnsagor som berättas i Mörkersikt, men barnahjärtat i dig kommer kanske att bulta igenkännande när historierna hittar sin botten i gamla folksagor."

Den här boken skaffade jag i Kiruna under förra vintern. Det första som fångade mitt intresse var omslaget som jag tycker är väldigt snyggt. När jag sedan läste vad den handlade om så var den ett måste att köpa.

Boken innehåller alltså sju olika berättelser, den röda tråd som binder dem samman är polisen Owe Tycho (fast nu insåg jag att han nog inte dök upp alls i den sista). Det är på hans bord allt hamnar; alla underliga och hemska saker som händer. Jag läste på adlibris att någon tyckte att berättelserna skulle ha kortats ner för att bli bra, men jag tycker helt tvärtom. Jag gillade flera av dem så mycket att jag gärna hade sett att de var längre så det kunde hända mer och man kunde få lite fler svar.

Tre stycken tyckte jag var läskiga och jag satt ganska spänd större delarna under de berättelserna. En var lite lagom läskig men inte lika bra ändå. En annan var nja, sådär. Och den sista tyckte jag mest var fin på något vis, inte läskig på samma sätt som de andra. Men det var en bra avslutning på boken, så det var inget som störde mig.

Allt som allt så var det en bra läsupplevelse! Jag har lyssnat på Johannes Källströms andra bok Offerit tidigare också. Även där dyker Owe Tycho upp och jag har för mig att den också var ganska läskig. Så, bra skrivet Johannes Källström! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar