måndag 1 januari 2024

Kvinnornas jul: 24 berättelser i advent

 

Originaltitel: Kvinnornas jul: 24 berättelser i advent
Sidor: 188 (Inbunden)
"En farmor på skoter i skogen, en hemlighetsfull prost och en höggravid mamma. Hästen i stallet och tomten på gården. Alla väntar de på julen.

Tjugofyra berättelser om kärlek, julstök, magi och gemenskap. Om maten och människorna som betyder något. Och om att våga smaka på sillen. En berättelse för varje dag i advent.

Kvinnornas jul är en unik julantologi där alla berättelser är skrivna av kvinnor. Från svenska litteraturens giganter, som Fredrika Bremer, Karin Boye och Astrid Lindgren, till modernare storheter som Kerstin Ekman, Bodil Malmsten och Karolina Ramqvist. Det blir såväl stämningsfullt och hjärtknipande som fantastiskt roligt."

Julen 2022 hade jag en bok med 24 berättelser av Selma Lagerlöf och det var riktigt mysigt att läsa ett kapitel om dagen fram till julafton. Så när jag såg den här boken med samma idé för i år visste jag att jag ville göra om det!

Det är en stor blandning på berättelserna, vissa är sorgliga, andra lite mer åt spökhållet, ibland är det bara små dikter. Det var riktigt mysigt att ha det som en bokjulkalender även i år. Vissa gillar jag så klart mer än andra, den jag minns bäst handlar om ett gift par som får besök under en snöstorm och det drar upp hemligheter från makens förflutna. 

Det har varit roligt att läsa något från en del författare som jag inte läst av innan. Den jag nämnde här ovan till exempel är skriven av Elisabet Björklund och det var en ny bekantskap för mig.

Jag hoppas det kommer något liknande för julen 2024!

2 kommentarer:

  1. Underbar bok att plocka fram denna årstid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var väldigt mysig att läsa fram till julafton :)

      Radera