onsdag 3 januari 2024

Familjen Lambs hemlighet av Lisa Jewell

 

Originaltitel: The Family Upstairs
Längd: 9 h 30 min
Uppläsare: Maria Lyckow
"För tjugofem år sedan kallades polisen till ett hus på Cheyne Walk. Väl där hittade de tre döda kroppar och en jollrande bebis i en vagga i ett av sovrummet. De andra barnen var försvunna.

I nutid får tjugofemåriga Libby Jones reda på att hon är arvtagerska till ett övergivet hus i fashionabla Chelsea i London. Huset är värt otaliga miljoner och Libbys liv förändras från en dag till en annan.

Men arvet är allt annat än okomplicerat. Det gamla huset bär på mörka hemligheter och det som en gång skedde där sitter kvar i väggarna. Och samtidigt bevakas Libby - från flera olika håll..."

Jag har lyssnat på några av Lisa Jewells böcker med blandat resultat. Men boken om familjen Lamb har jag varit nyfiken på ett tag och i december kändes det äntligen som rätt tillfälle att börja med den.

Det är en väldigt lättlyssnad bok. Vi får följa olika karaktärers perspektiv och det hoppar fram och tillbaka i tiden en del men jag upplever att det är väldigt smidigt att hänga med i svängarna. Jag blir inte förvirrad och karaktärerna är så olika varandra att de inte blandas ihop. 

Det är spännande och mycket av det som händer i tillbakablickarna är väldigt frustrerande när man ser det utifrån. Jag vill bara skaka om de vuxna i berättelsen och få dem att vakna upp och se hur illa allt är på väg att gå. 

Jag gillade den och kommer att lyssna på fortsättningen, Familjen Lambs återkomst

2 kommentarer:

  1. En del av hennes böcker är riktigt bra, undrar om jag läst denna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vissa är riktigt spännande tycker jag! Andra har jag inte gillat alls.

      Radera