lördag 2 september 2023

Mitt älskade lilla monster

 Jag har fortfarande inte förstått det, men mitt älskade lilla monster, min Nitro, har somnat in. 

I tisdags, den 29:e, var vi till veterinär på en allmän koll eftersom han hade hunnit fylla 12 och drack väldigt mycket vatten och inte riktigt kunde hålla tätt så länge. Det gjorde ett ultraljud på hans mage och de upptäckte någon sorts utväxt på mjälten. Om den var godartad eller elak kunde de inte säga utan en stor operation och om den var elak var det antagligen för sent att göra något åt den. Vi kände att det inte var rätt mot Nitro att tvinga honom gå igenom något sådant. Så vi bestämde att vi skulle ge honom en fantastisk ålderdom och skämma bort honom. Vi trodde ändå att vi hade mer tid.

Den 31:a när jag kom hem med honom runt halv åtta efter jobbet var han som vanlig. Han röjde runt i soffan, sprang ut på balkongen och kollade läget, åt sin mat, blev klappad. Nästan en timme senare föll han bara ihop vid sina mat- och vattenskålar. Jag var ensam med honom och fick panik, bara skrek hans namn rätt ut. Det är ett mirakel att veterinären i telefon förstod mig för jag bara grät när jag försökte förklara vad som hade hänt. 

En av mina fantastiska systrar kom på en gång och körde oss till veterinären. Han var vid medvetande hela tiden men hade ingen kraft kvar i kroppen. Veterinären kollade honom och sa att han var på väg in i chock, att det mest troligt var den där utväxten som spruckit och det snällaste mot honom skulle vara att få somna. 

Så min bästa vän, min älskade vovve, fick somna in. Jag är trasig. Jag är i chock. Jag vet inte vad jag ska göra. Han var min ständiga följeslagare. Vi gick igenom allt tillsammans. En stor flytt från Värmland, att Aramis somnade in, det vidriga förhållandet jag fastnade i, vi började tillsammans om och lärde oss lita på min nuvarande sambo och Nitros husse. Vad ska jag göra utan dig nu? 

Allt här hemma påminner om dig. Dina leksaker, dina skålar, dina mediciner, din handduk, dina sovplatser. Du är överallt och ändå är du inte här och så fort jag vaknar kommer tårarna tillbaka. Vi älskar dig och saknar dig. Vi förväntar oss hela tiden att se dig på dina vanliga platser och sorgen som slår till när vi inser att du inte är där är fruktansvärd. Jag hoppas du har det bra nu och att Aramis hälsade dig välkommen. Du kommer aldrig någonsin glömmas bort.

8 kommentarer:

  1. Åh vad sorgligt. :'( Jag har inga tröstande ord mer än att tänka på de bra sakerna också, att känna tacksamhet för alla år du fick med honom och för att han fick vara en del av just ditt liv. Stor kram till dig och jag gråter en liten skvätt jag också för att din sorg känns ända hit. <3

    SvaraRadera
  2. Så ledsamt, så ledsamt. Det finns inget att säga som tar bort din sorg, men hoppas du har fina minnen av Nitro (det VET jag att du har).
    KRAM!

    SvaraRadera
  3. Fan, jag börjar grina - igen :( Det är så hemskt. <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det :( Jag saknar honom så otroligt mycket <3

      Radera
  4. Det gjorde verkligen ont i hjärtat att
    höra att din bästa vän somnat in. Han
    kunde inte ha en bättre matte än dig.
    Det är förstås en klen tröst nu men
    men alla fina minnen du har tillsammans
    med Nitro kan förstås inte tas ifrån dig, ni fick många år tillsammans. Känner så
    väl igen mig i saknaden och sorgen då
    jag själv förlorat två katter. Jag tycker
    Nitro var en så underbart söt vovve och ni
    verkade ha en oerhört fin relation.

    Hoppas att han har det bra med Aramis nu.

    Ta hand om dig.

    Varma hälsningar
    Nicklas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många fina minnen finns det. Det är bara svårt att förstå att inga nya kommer skapas med honom. Det är alldeles för tomt. Tack för din fina kommentar!

      Radera