måndag 11 september 2023

Den natten av Gillian McAllister

 

Originaltitel: That Night
Längd: 13 h 38 min
Uppläsare: Siham Shurafa
"Klockan är halv två på natten när mobilen ringer. "Hjälp mig, snälla hjälp mig!" Vid sidan av den ensliga vägen som leder fram till deras italienska villa finner Cathy och Joe sin lillasyster. Frannie har kört på en man. Han ligger död i vägdammet. I mörkret vid vägkanten ber Frannie sina syskon om hjälp. Och med hjälp menar hon inte att ringa polisen."

Tidigare i sommar lyssnade jag på författarens bok Fel tid, fel plats som jag verkligen gillade. Nu var det dags för en till! 

Den natten handlar om tre syskon och en natt som förändrar allt. Hur mycket skulle du egentligen göra för att skydda din familj? De här syskonen skulle göra väldigt mycket för varandra. Jag blir ganska fort frustrerad över deras beslut och hur de beter sig efteråt. 

Läsaren får följa dem dels i dåtid när olyckan hände, dels i nutid när någon av dem pratar om den natten och hur allt gick till. Trots frustrationen är jag intresserad och vill veta hur de kommer klara sig. Jag vill verkligen veta vilket av syskonen det är man får följa i nutid och vad som hänt med de andra två. Däremot gissar jag mig till några detaljer ganska tidigt, men det är inget som förstör upplevelsen för mycket. 

Jag fastnade nog lite mer för Fel tid, fel plats men Den natten är också en bra bok! Jag har sett att författaren har några andra böcker på engelska och det är inte alls omöjligt att jag plockar upp mer av henne i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar