måndag 3 juli 2023

The Adventures of Amina al-Sirafi av Shannon Chakraborty

 

Originaltitel: The Adventures of Amina al-Sirafi
Sidor: 483 (Häftad)
Serie: Amina al-Sirafi (del 1)
"Amina al-Sirafi has survived backstabbing rogues, vengeful merchant princes, several husbands, and one actual demon to retire peacefully with her family to a life of piety, motherhood, and absolutely nothing that hints of the supernatural.

But when she's offered a job no bandit could refuse, she jumps at the chance for one final adventure with her old crew that will make her a legend and offers a fortune that will secure her and her family's future forever.

Yet the deeper Amina dives the higher the stakes. For there's always risk in wanting to become a legend, to seize one last chance at glory, to savour just a bit more power...and the price might be your very soul."

Vilken bok! Jag var lite nervös när jag plockade upp den, jag är ingen van fantasyläsare och böcker med kartor brukar skrämma bort mig. Men jag kunde inte stå emot nyfikenheten, det lät så spännande med pirater och magi.

Jag är väldigt glad att jag gick utanför min bekvämlighetszon här. Jag har verkligen njutit av att följa med Amina på hennes äventyr. Det är precis så spännande som det låter och jag har dessutom skrattat högt flera gånger. Författarens skrivsätt passar mig riktigt bra och humorn är klockren. 

Det är inte bara huvudkaraktären som är bra. Hon omger sig med flera andra karaktärer som jag gillar och vill veta mer om. Sedan finns det så klart några som jag absolut inte tycker om, Chakraborty skriver skickligt liv i dem alla.

Det tog lite tid att läsa den men det är bara pga min egen trötthet, det har inget med själva boken att göra. Hade jag haft ork hade jag sträckläst den på några dagar. Jag är glad att det är första delen i en planerad trilogi för jag vill ha mer!

2 kommentarer:

  1. Karin Börjesson5 juli 2023 kl. 21:19

    Å den här vill jag också läsa. Nästan alla boktubers/bokstagramare som jag gillar rekommenderar den och då känns det ju som den måste passa. Jag längtar efter en riktigt bra fantasy. Jag skräms inte av en karta utan tvärtom den lockar mig! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då tycker jag verkligen du ska plocka upp den här 😍 Tror den kommer hamna på min topp 10 för året!

      Radera