onsdag 26 juli 2023

Horror Hotel av Victoria Fulton & Faith McClaren

 

Originaltitel: Horror Hotel
Sidor: 242 (Häftad)
"When the YouTube-famous Ghost Gang-Chrissy, Chase, Emma, and Kiki-visit a haunted LA hotel notorious for tragedy to secretly film after dark, they expect it to be just like their previous paranormal huntings. Spooky enough to attract subscribers-and ultimately harmless.

But when they stumble upon something unexpected in the former room of a gruesome serial killer, they quickly realize that they're in over their heads.

Sometimes, it's the dead who need our help-and the living we should fear."

Jag tog med Horror Hotel när jag och sambon åkte på semester och bodde på hotell några nätter, tänkte att det var självklar läsning för ett sådant tillfälle! 

Det gjorde allt lite extra creepy under läsningen. Nu var hotellet vi bodde på som tur är inte så obehagligt och i dåligt skick som det i boken, men ändå! Jag visste inte innan jag började läsa att berättelsen är lite inspirerad av fallet med Elisa Lam. Man kan nog läsa och tycka om den utan att ha någon större koll på vem hon var och vad som hände henne men jag har hört mycket om henne och det gav lite extra att kunna se likheterna och förstå varför hon stod med i dedikationen i början.

Jag tyckte boken var underhållande, lite lagom creepy och spännande. Själva delen med att folk åker runt och filmar hemsökta platser för youtubevideos känns väldigt aktuellt och även om mycket annat kanske inte är trovärdigt köper jag det ändå som den underhållning det är. 

Jag vet inte om det är tänkt att bli en bokserie, det skulle mycket väl kunna bli det med tanke på konceptet. Om det blir fler böcker kommer jag absolut att läsa dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar