torsdag 27 oktober 2022

Isberg av Niklas Turner Olovzon

 

Originaltitel: Isberg
Längd: 18 h 32 min
Serie: Dolda (del 1)
Uppläsare: Magnus Roosmann
"Fyra hemligheter. En mörk familjesaga.

I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen?

Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby.

När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv."

Wow, vilken djäkla debut det här är! Det känns som att det är länge sedan en bok har engagerat mig så mycket under läsningen. Jag har uppdaterat på Instagram, skrivit till vänner och pratat med kollegor för att den rört upp så många känslor. 

I Isberg kommer du hitta karaktärer att tycka om och karaktärer att avsky. Berättelsen är välskriven, intressant och spännande. Den tog mig verkligen på en känslomässig bergochdalbana som jag inte var beredd på. Jag har varit så frustrerad, arg, sorgsen och orolig.

En av årets bästa böcker? Det är det helt klart. 

4 kommentarer: